Kako biste napravili svoje brašno kod kuće prvo trebate odabrati žitaricu, mahunarke ili orašasti plod od kojeg želite brašno. The Bread Experience stranica s receptima i opremom za izradu peciva i kruha kaže: "Birajte između grahorice, raznih sjemenki, orašastih plodova, žitarica... Dakle, pšenica, riža, kukuruz, raž, zob, heljda, kamut, kvinoja, grašak, leća, proso, ječam..."
Nakon što ste odabrali jednu od namirnica trebate mlinac za kavu ili blender, prenosi The Sun. Ubacite nešto od navedenog i blendajte dok ne dobijete brašnastu teksturu.
U videu pogledajte kako možete sami napraviti brašno od badema:
Neki uređaji kod kuće možda neće moći skroz usitniti žitarice ili plodove, pa uzmite sito i prosijte dobiveno brašno u zdjelu kako biste uklonili sve veće komadiće koji su ostali. Postupak možete ponoviti nekoliko puta dok ne dobijete idealnu teksturu.