Prema britanskoj stručnjakinji za čokoladu i osnivačici tvrtke Chocolate Ecstasy Tours Jennifer Earle kad se tek kuša čokolada se treba žvakati polako, a komadić koji je zadnji ostao u ustima treba sporo cuclati...
- Kad ju zagrizete, sažvačite, a jedan komadić polako cuclajte i primijetiti ćete da je okus na početku, na sredini i na kraju različit - rekla je.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...
Isto tako, kaže, barem 20 minuta prije kušanja čokolade ne biste trebali ništa jesti ni piti, da si ne uništite doživljaj, njen miris i okus. Dobro je čokoladu također ne primati rukama na kojima imate ostatke kreme za ruke, te čak ni ne nositi parfem u vrijeme kušanja.
-Mnogo je načina i za poslužiti i čokoladu - kaže Earle.
"Servirajte komade čokolade kao dio kanapea ili skupa sa sirom s kojim se sjajno spaja, posebno ako je na biljnoj bazi", savjetuje.
Kad ju prvi put kušate, dodaje, čokoladu prvo pomirišite, jer jednom kad ju stavite u usta, više neće isto mirisati.
- Najbolje vrijeme za mirisanje je nakon što odlomite komad, jer tada ona ispusti svu svoju aromu - kaže.
A ako želite izbjeći prejedanje ovom slasticom, stručnjakinja savjetuje da kupite što kvalitetniju čokoladu, sa što većim udjelom kakaa.
- Budući da je kakao prepun vitamina i minerala, prije nego pojedete previše, vaš će mozak dobiti signal da vam je dosta - objasnila je za Daily Mail.
Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'
stručnjaci za jedenje čokolade iz Daily maila. U koju se školu treba ići za to