Bezbroj je dobrih razloga da posjetite Agroturizam San Mauro, ali svaka čast netaknutoj prirodi, pogledu koji oduzima dah, idealnoj lokaciji... sve se u životu na kraju vrti oko dobre hrane i još bolje kapljice. A sigurno je da ćete po božanstvenim zalogajima pamtiti posjet ovom mjestu gdje vam poslužuju jela pripremljena od lokalnih sezonskih namirnica i vina koja su u prošlosti bila dostojna i carskih stolova. Kad probate njihova jela na terasi restorana s koje puca prekrasan pogled na ono najljepše što Istra pruža, a konobar vam posluži jedno od vrhunskih vina iz više od stotinu godina starog vinograda obitelji Sinković shvatit ćete o čemu govorimo.
Domaći ravioli punjeni sirom u umaku od divljih šparoga s pršutom a la Julienne
Sastojci za raviole:
400 grama brašna
5 jaja
100 grama svježeg sira pomiješanog s parmezanom
sol, voda, ulje
Sastojci za umak:
100 grama sjeckanih blanširanih šparoga
malo vrhnja za kuhanje
malo kravljeg masnog topljenog sira
Priprema:
Najprije s pomoću vilice razmutite 4 jaja. U brašnu napravite udubinu u sredini i stavite jaja u sredini. Malo posolite i dodajte žlicu ulja. Umijesite tijesto pa ga omotajte u prozirnu kuhinjsku foliju da odmori. Za nadjev pomiješajte 1 jaje i 100 grama mješavine sira. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm uz pomoć stroja za tjesteninu. Izrežite tijesto na pravokutnike veličine 5 x 4 cm i na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva. Zatvorite raviol. Kuhajte raviole 13 minuta, stavite ih u tavu sa šparogama i vrhnjem i držite ih na laganoj vatri 2 minute. Servirajte na tanjur s malim komadićima pršuta a la Julienne koji će izvrsno poslužiti kao dekoracija, a njegova lagana slanoća odlično se sljubljuje s gorčinom od šparoga.