Konoba Astarea

U konobi Ironmana štrudle ispod peke

Turistička patrola u Karigadoru
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
07.07.2022.
u 08:39

Hrana je sjajna, pojeli smo odličan crni rižoto i rižoto sa škampima, svakom je cijena ispod stotinu kuna, a s raskošnim predjelom i mineralnom vodom račun za dvojicu popeo se na – 560 kuna

Morski specijaliteti – jastozi, škampi, dondole, Jakobove kapice, lignje, škarpine... Konoba Astarea poznata je u ovom kraju kao mjesto gdje se jedu delicije, a otvorio ju je dubrovački kapetan Pero Orepić, koji se s juga doselio na sjever. Astareom su se, u doba Dubrovačke republike, nazivala mjesta oko grada – Župa, Gruž, Rijeka, Zaton, Lokrum, Koločep, Lopud, Šipan, a od kapetana kormilo su preuzeli domaći – Alma i Anton Kernjus iz Brtonigle.

– Mama Alma i danas je za kaminom, njezin unuk, moj sin Deni nosi piće, pomaže i brat Emil, a zbog oca Denija dolazili su nam na ručak čak i iz metropole – govori vlasnik Ivan Kernjus (43) koji je za gošću koja je upravo slavila rođendan donio i veliki buket.

– Kod nas je jela i hollywoodska zvijezda Eva LaRue, sjetit će je se kao detektivku iz serije CSI Miami. Uzorke, srećom, nije nosila kući – smije se Kernjus. Štos je u tome što je vlasnik i konobar – najuspješniji istarski Ironman. Vrhunski triatlonac poslužuje goste, od kuhinje do stola teško će netko brže stići.

– U formi sam! Ironman triatlone završio sam tri puta u Cerviji, zatim u Nici te u Lanzaroteu. Naplivao sam se i maratona...

Specijalitet su im – štrudle pod pekom!

– Nitko drugi to ne radi, a ako može riba pod peku, može i desert. U štrudle koje idu pod peku idu i jabuke, i kruške, i dunje i jagode, pa i trešnje.. Zašto ne? Hrana je sjajna, pojeli smo odličan crni rižoto i rižoto sa škampima, svakom je cijena ispod stotinu kuna, a s raskošnim predjelom i mineralnom vodom račun za dvojicu popeo se na – 560 kuna.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 48 
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13 
Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 9
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 16 
Ukupnost ponude (do 5 bodova) 5 
Ukupno 91

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije