Pizzeria Peroj, Peroj 4, Peroj

U jedinoj oštariji ujutro prebrojavanje pa druženje do sutra

Turistička patrola u Peroju u Istri
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 08:45

Dobro se ovdje i pije, decilitar malvazije je deset kuna, gemišt 13. Ručak za dvojicu, mesna plata i mineralne vode – 266 kuna

U Peroju, na adresi Peroj 4, pizzerija, pogađate... Peroj. Jedina je oštarija u mjestu, tu se i jede i pije i druži... Imaju i pizzu – Perojku!

– Ujutro je prebrojavanje, po nadimcima. Prozivka ide: “Bato!”, a on viče: “Tu sam!” Pa dalje Branko, Kumašin, Jugoslav, Tomislav, četiri Mitera, dakle Miter, Miter, Miter, Miter, pa Miš, Božo, Toč, Mijo, Savo... Jutarnja kavica i mineralna, netko popije i lozu. Dogovaramo ovdje tko će što raditi, a dogodi se da se ne možemo dogovoriti pa se onda to oduži, prolaze sati, podne, popodne i navečer zatvorimo oštariju – govori društvo domaćih na terasi.

– Ljepše nam je ovdje nego doma! – govore domaći. Đulijana Gregurić nosi im piće, a turistima klopu.

30.06.2022., Peroj - Naselje Peroj, smjesteno na jugozapadnoj obali juzne Istre s prekrasnim pogledom na Fazanski kanal i Brijunski arhipelag, udaljeno je desetak kilometara od 3000 godina stare Pule i pet kilometra od Vodnjana. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

 

Roštilj se ovdje peče od sedamdesetih – govore stari Perojci. Na meniju je i pizza Perojka, a na njoj nema čega nema – rajčica, sir, šunka, gljive, paprika, luk, češnjak, feferoni, pršut i masline. Cijene su povoljne za morske uvjete, ćevapi 60 kuna, piletina 50, pržene srdele 40, salata od tune 45 kuna...

– Kako smo jedini restoran u mjestu, goste već poznajemo, turiste znamo po imenu, sve su to dugogodišnji gosti u Peroju. Zimi nam čestitaju Novu godinu, jave se preko Facebooka iz Njemačke i za rođendan. Donesu i poklone! Eto, sad je gospođa Marion, koja u Njemačkoj ima restoran, donijela marmeladu – kaže Đulijana. Dobro se ovdje i pije, decilitar malvazije je deset kuna, gemišt 13. Ručak za dvojicu, mesna plata i mineralne vode – 266 kuna. Ako je gdje centralno mjesto u Peroju, gdje se može sresti i čuti sve što treba, onda je to ovdje. Turisti i domaći, rame o rame, stol do stola, nema razlike. Svi nasmijani i veseli, ne može bolje.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 45 
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13 
Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 9
Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 15
Ukupnost ponude (do 5 bodova) 4 
Ukupno 86

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije