U slast!

Uvijek poželjna: Pita s jabukama

Pita s jabukama
Foto: Thinkstock
17.02.2014.
u 11:11

Jabuka je lako probavljiva, niskokalorična i jača imunološki sustav, pročišćava krvožilni sustav dok pektin iz nje povećava osjećaj sitosti. U kombinaciji s cimetom regulira šećer u krvi i smanjuje glad.

SASTOJCI:

2 žumanjka i 1 cijelo jaje,  7-8 jabuka, 150 g brašna, 250 g šećera, 150 g maslaca, 1,5 dl mlijeka, čajna žličica cimeta

PRIPREMA: Dobro umutiti žumanjke i jaje sa 150 g šećera. Zatim dodati brašno, mlijeko i cimet. Kad postane pjenasta, masu izliti u kalup za pečenje. Tijesto prekriti s jabukama izrezanim na listiće. Posuti jabuke sa 100 g šećera i cimetom, te ih politi s

otopljenim maslacem. Peći 45 minuta na temperaturi od 160 stupnjeva Celzijusa.

DEKORACIJA: Od karameliziranog šećera napraviti željeni oblik na aluminijskoj foliji. Kad se ohladi, skinuti ga s folije i dekorirati kolač.

>>Iznenadite svoje najdraže ovim ukusnim čokoladnim mousseom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije