Zagrebački Velesajam

Zagreb domaćin Međunarodnog hardcourt bike polo turnira

bike polo  (1)
Grgur Žućko/PIXSELL
10.05.2013.
u 15:10

Uz utakmice koje će se događati tijekom oba dana organizirani su i popratni sadržaji koji će obuhvatiti grupnu vožnju gradom sudionika i gledatelja, projekciju dokumentarnog filma o nastanku bike pola te koncert.

Na prvom ovakvom turniru na području jugoistočne Europe sudjelovat će 18 timova iz europskih zemalja uključujući i Hrvatsku. U dva dana natjecanja Zagrepčani i Zagrepčanke i ostali hrvatski građani moći će se po prvi put upoznati s ovim iznimno atraktivnim sportom koji zbog svoje popularnosti broji sve veći broj obožavatelja u svijetu!

Zagrebački turnir je koncipiran kao dvodnevno događanje, a mjesto održavanja turnira je sportski in-line hokej centar „Kuna“ na Zagrebačkom Velesajmu.

Uz utakmice koje će se događati tijekom oba dana organizirani su i popratni sadržaji koji će obuhvatiti: grupnu vožnju gradom sudionika i gledatelja (tzv. bike polo razgledavanje grada), projekciju dokumentarnog filma o nastanku bike pola te organiziranu zabavu s koncertom u jednom od zagrebačkih koncertnih prostora.

Očekuje se 60 natjecatelja u 18 timova, iz 12 europskih zemalja i preko 1500 gledatelja. Kvalifikacijske utakmice počinju u deset sati.

Ideja za organiziranjem međunarodnog hardcourt bike polo turnira u Hrvatskoj nastala je iz ljubavi prema ovom sportu te u cilju njegove daljnje promocije te poticanja mladih na aktivno sudjelovanje. Dodatni cilj ovoga turnira je pružiti nove urbane kulturno-sportske sadržaje i time podići razinu urbane kulture u gradu Zagrebu. Sudjelovanjem timova iz 12 europskih zemalja planiramo pridonijeti promociji i vidljivosti grada Zagreba, te staviti Hrvatsku na globalnu mapu ovog sve popularnijeg sporta.

>>Za igranje pola na biciklu nije bitno samo pratiti lopticu

>>Sve o biciklizmu čitajte u našem specijalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije