uoči skenderbeua

Dinamo je na zadnjoj stubi do Lige prvaka samo jednom kiksao

Dinamo - Partizan
Foto: Robert Belosevic/PIXSELL
25.08.2015.
u 17:44

Godine 2013. zadnji je put Dinamo došao do posljednje prepreke uoči Lige prvaka i tada je bečka Austria s Nenadom Bjelicom na klupi šokirala Maksimir

Ovo je 12. put da je Dinamo došao do posljednje prepreke prije ulaska u Ligu prvaka. Kiksao je zapravo samo jednom, a Goal podsjeća koga je Dinamo prolazio, a od koga ispadao u posljednjem pretkolu...

1997. Dinamo je prvi put došao na korak do elite. U drukčijem sustavu natjecanja, s dva pretkola, izbacio je Partizan, a potom se junački hrvao s engleskim doprvakom Newcastleom. Na Otoku je bilo 2:1 uz moćnog Asprillu s jedne strane i gol nade Igora Cvitanovića, da bi u šokantnom uzvratu u Maksimiru plavi nezasluženo u 45. minuti ostali bez isključenog Jurića, i u drugom dijelu golovima Darija Šimića i Cvitanovića stigli 0:1 u 2:1 i izborili produžetke. Ali u 120. minuti Šimić je pogriješio, Kecbaja zabio za 2:2 i oduševljenje Kennyja Dalglisha na klupi svraka.

2013. zadnji je put Dinamo došao do posljednje prepreke uoči Lige prvaka i tada je bečka Austria s Nenadom Bjelicom na klupi šokirala Maksimir pobjedom 2:0. Uoči uzvrata Jurčić je smijenjen, pa je u Beču plave vodio Zoran Mamić, bili su blizu senzaciji, ali na kraju pobjeda 3:2 (golovi Brozovića, Fernandesa i Beqiraja) nije bila dovoljna.

Na portalu Goal možete vidjeti pregled svih Dinamovih pokušaja ulaska u Ligu prvaka.

>>Dinamo najmanje do Božića u Europi: Takav niz nemaju ni Milan, Inter, Juventus, Manchester Utd., Liverpool... 

Komentara 13

3D
3d
19:01 25.08.2015.

kmeriiiiii!! ima li prijenos na radmanoviziji?

DU
Deleted user
18:13 25.08.2015.

Ajmoooooooooooo Dinamooooooooo.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
19:14 25.08.2015.

Dok je na čelu hrvatske svetinje gazda, duša i srce u liku pravog hrvata gospodina Zdravka Mamića nemre se kiksati ili fulati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije