Nakon Masterchefa

Zbog Trogira odbio sve poslove, a na jesen kuha s Tomom Gretićem

masterchef (1)
Marko Prpić/Pixsell
23.06.2011.
u 19:36

Ovo ljeto radit će kao chef u restoranu svog prijatelja u Trogiru, u kojem želi hranom oživiti povijest i stari duh svoga grada.

Lokalpatriotizam Roberta Predraga Žmire bio je jači od svake poslovne ponude koju je dobio nakon ispadanja iz “Masterchefa”. Posao mu se nudio od Cavtata sve do Istre, no Robert je sve glatko odbio i odlučio ostati u Trogiru voditi svoj mali dućan delikatesne hrane “Delicium Nostrum”.

– Namjera mi je bila ovo ljeto posvetiti se samo dućanu, ali onda mi je prijatelj predložio da vodim njegov restoran “Alka” u Trogiru i to nisam mogao odbiti – kaže 39-godišnjak, inače po struci konobar. Kao chefu “Alke” cilj mu je preko gastronomske ponude restorana oživiti stari duh svoga grada i njegovu povijest.

– Želim pomoći svom gradu i samo zato sam pristao ovo raditi. Vlasnik je otvoren za promjene i zajedno ćemo podići kvalitetu dalmatinske kuhinje – kaže Robert. Promjene menija gosti će premijerno vidjeti početkom srpnja, kada Robert postaje gospodar kuhinje u “Alki”. Dobar mu je to trening za ulazak u kuhinju Tomislava Gretića, njegova mentora iz showa. Tom je bio oduševljenje Robertovom upornošću u polufinalu, kada je s ozlijeđenim palcem kuhao nekoliko sati, te ga nakon showa pozvao u Rovinj, gdje vodi restoran luksuznog hotela. – Prihvatio sam Tomov poziv i na jesen se selim u njegovu kuhinju u Rovinj – zadovoljno će Žmire.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije