Poklade su poklade, milo janje moje, barem da su, barem da su u godini troje ...
Ovako glase stihovi stare slavonske pokladne pjesme kojom se označava peto godišnje doba – karnevalsko. Upravo je karneval jedna od tema kroz koju vas u siječnju vodi najslađi magazin – Slano&Slatko. Na stotinu stranica čistog užitka vodimo vas u loncu od Grobnika do Ćićarije u društvu zvončara. Ovi snažni momci znaju u kojem je selu najbolja maneštra, di se jede palenta krumpira, repa sa suhim mesom, pešt, a u kojoj se kući sladi grašnjakima i ulenjakima. Kako se pripremaju ova sjajna i od zaborava sačuvana jela, pročitajte u novom broju magazina koji – izaziva ovisnost.
Ljuti puž iz Bistroa Apetit
Zimi najbolje krijepi domaća juhica, a mi smo je pripremili u šest izdanja, i to u koracima koje možete jednostavno pratiti. Korak po korak pripremili smo i jela od graha, a urednik sportske rubrike Igor Flak pokazao se pravim majstorom za pripremu graha i chili con carne. Njegove smo recepte provjerili uživo.
Čvarci i hobotnica u istom tanjuru? Zvuči nespojivo, zar ne? Krema od sijena? Još nevjerojatnije? Ljuti puž i slani kolač? Sve je to pripremio Goran Kočiš, chef iz Bistroa Apetit i najmlađi član udruženja mladih kuhara – Jeunes Restaurateurs d’Europe. Goranove kreacije – vašu inspiraciju na tanjuru snimio je naš urednik fotografije Danijel Berković. Malo je reći da nas je oduševio jelima koje je pripremio, a još više činjenicom da je inspiraciju pronašao upravo u domaćim i pomalo zaboravljenim namirnicama – brizlama, telećem mozgu, vinogradarskim puževima ...
Znate li koja su to zdrava vina?
Naš kolumnist i višestruki zlatni somelijer Klaudio Jurčić otkrit će vam tajnu od kojih se vina osjeća dobro, a Ana Peršurić raspisala se o pinotu i svim nijansama sive. Ako ne znate što je to tetsubin, odgovor pročitajte iz pera Larise Radin. U svijetu slastica pripremamo sjajnu zimsku poslasticu – germknedlu, kaiserschmarrn, raspucance, pekli smo i jabuke, a ima, dakako, i nešto čokoladno. U mjesecu karnevala naša urednica Tanja Božić vodi vas pričom i slikom u njoj najdraži grad, na gastronomsko putovanje – u čarobnu lagunu do kraljice sprudova, prelijepe, premirne, presvijetle – Venecije. Jeste li znali da Venecijanci imaju svoj posebni dijalekt koji se razlikuje od dijalekta iz Veneta i da su upravo njegovi tragovi najsnažniji na našim obalama? Dijalekt nije jedino što povezuje naše krajeve s obalama Italije. U Slanom&Slatkom pročitajte sve o najboljim fritulama na svijetu,cicchettima koji se zalijevaju čašicom furlanskog vina... Nestrpljivi ste? S pravom. Ali to nije sve. Pregršt priča o čarobnom napitku zdravlja i užitka – čaju te načinima kako ga odabrati i pripremiti čeka na vas uz redovne kolumne o vinu, sortama, preporukama, ali i trendovima u svijetu visoke gastronomije.
Iznenađenje za najvjernije čitatelje
Sedmo izdanje Slanog&Slatkog potražite na kioscima već u subotu u paketu s Večernjim za samo 5 kuna. Za najvjernije čitatelje pripremili smo i mali dar. Veljača je mjesec ljubavi, a Valentinovo praznik zaljubljenih. Uz ‘’‘Kuharicu za zavođenje’’ koju darujemo u paketu, otkrijte kako djeluju afrodizijaci i kako njihove slasti pretvoriti u ukusne obroke. Otkrijte sve o šparogama, kamenicama, bundevi... Pročitajte i istražite zašto smo slabi na čokoladu i kako lavanda jača ženski libido, a metvica raspiruje mušku strast. Smokva je prirodna viagra, a nar će od žena napraviti lavice. Kuhajte kreativno i podijelite ljubav tijekom cijele godine.
Kakvi afrodizijaci ako ti se sviđa žena a mora ti se sviđat ako s njom misliš "ono" ? O kakvim afrodizijacima se priča ljudi ? Pa nećeš spavati sa neprivlačnom ženom