LIGA PRVAKA

Basel šokantno izbacio Liverpool!

13.11.2002.
u 00:00

AEK nije uspio u Rimu svladati Romu, pa će iz skupine C u drugi krug Real i Roma. Grcima ostaje utjeha u Kupu Uefe i zanimljiv statistički podatak da su svih šest susreta - remizirali

ZAGREB - Već je onih liverpoolskih 1:1 imalo miris senzacije. Ali unatoč tome, rijetki su vjerovali da maleni Basel može izdržati na nogama dolazak Liverpoola u utakmici odluke. Jer Bišćanove je suigrače samo pobjeda u Švicarskoj vodila u drugi krug.

Pobjeda koja je nakon prvih 45 minuta izgledala realno poput napada Marsijanaca - Basel je na odmoru imao 3:0! I kao da je Gerard Houlier svojim igračima u svlačionici dao neku drogu, kao da su tek tada shvatili da im prijeti proljeće u Kupu Uefe, i Redsi su u nastavku poletjeli.

Murphy i Šmicer do 64. minute već su smanjili na 3:2 i najavili senzacionalni preokret, a kada je Owen u 89. minuti, nakon što mu je vratar Züberbühler obranio jedanaesterac, iz drugog pokušaja izjednačio na 3:3, oči cijele nogometne Europe okrenule su se u Basel. Ipak, ostalo je 3:3, te će Liverpool nastaviti u Kupu Uefe, a Baselov odlazak u drugi krug ponajveće je iznenađenje u povijesti Lige prvaka. I Spartakov će rezultat ući u povijest, među najlošije učinke u Ligi prvaka, sa svih šest poraza i gol-razlikom 1:18!

AEK nije uspio u Rimu svladati Romu, pa će iz skupine C u drugi krug Real i Roma. Grcima ostaje utjeha u Kupu Uefe i zanimljiv statistički podatak da su svih šest susreta - remizirali.

Najzamršenija sinoćnja skupina, skupina D, rasplela se sretno po Ajax. Naime, Inter je pobijedio u Amsterdamu s 2:1, ali Lyon nije uspio osvojiti tri boda u Trondheimu - bilo je 1:1. Tako su Ajax i Lyon završili bodovno poravnati, ali su Nizozemci u obje međusobne utakmice pobijedili.

Večeras se igra posljednjih osam utakmica prvog kruga Lige prvaka u kojima čak devet momčadi konkurira za tri preostala mjesta u elitnom društvu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije