Liverpool

Benitez sam odlučuje o ostanku na Anfieldu!

'Liverpool\'s coach Rafael Benitez (R) consoles captain Steven Gerrard after he walks off injured against Olympique Lyon during Champions League soccer match at Anfield in Liverpool, northern England,
'PHIL NOBLE'
21.10.2009.
u 15:32

Bez Gerrarda i Torresa, Liverpool je prosječna momčad, kao Blackburn, a Benitez se nije pripremio za takvu situaciju.

Zadnji su put tako loš niz imali 1987. godine, tada su nogometaši Liverpoola nanizali četiri uzastopna poraza u natjecateljskim utakmicama! Sad, 22 godine kasnije, ponovili su taj mizerni rezultat i alarmno se zvono upalilo na Anfieldu.

Ozljede su nas uništile
– Moramo nastaviti vjerovati. Moramo pobijediti u preostalim utakmicama kako bismo izborili nastup u drugom krugu. Već smo imali sličan pritisak i znali smo se izvući – rekao je nakon 1:2 poraza od Lyona Liverpoolov menadžer Rafael Benitez.

– U klubu sam pet godina i nikad nas ozljede nisu tako prorijedile kao sad! To je strašno – žalio se Benitez pokušavajući krivnju prebaciti na okolnosti na koje nije mogao utjecati.

Istina je, izostanak Torresa, Johnsona, te izlazak kapetana Gerrarda u 25. minuti nenadoknadiv je gubitak. Bez njih, Liverpool je prosječna momčad, poput, recimo, Blackburna. Međutim, ozljede i kartoni u nogometu su normalna pojava, pa se postavlja pitanje što je Benitez učinio u pripremi za takve situacije?

Odgovor je – ništa! U pet godina doveo je brojne igrače, od kojih mnogi nisu zaslužili ni prošetati se kraj Anfielda. Pogodio je s Reinom, Torresom, Xabijem Alonsom, Mascheranom, Kuytom, Johnsonom..., međutim, bacio je previše novca u vjetar.

Gerrard ne može sam...
K tome, Liverpool nema pravog organizatora igre. Gerrard je pola momčadi, on je vođa, jedan od najboljih igrača na svijetu, ali u veznom redu nema kreativnu pomoć, jer Liverpool nema kreativca!

Benitez je u najtežoj situaciji od dolaska na Anfield, no stolac mu baš i nije uzdrman. Jer, iznad sebe ima dvojicu američkih vlasnika koji se više bave drugim stvarima nego Liverpoolom. Prije je iznad Beniteza bio Rick Perry, no on je otišao i zapravo Benitez odlučuje sam o sebi. A u nedjelju na Anfield dolazi Manchester United.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije