nisu svi ludi za Bilićem

Bilić ne smije prihvatiti manju plaću!

'sport......austrija.....18.06.2008.  bad tatzmannsdorf - hrvatska reprezentacija na europskom prvenstvu 2008 u austriji i svicarskoj/ trening/ bilic, prosinecki, jurcevic, asanovic     foto: marko lu
'Photoshop'
20.10.2009.
u 07:37

Premijerka Jadranka Kosor ima plaću od 22 tisuće kuna, dakle Bilić ne može imati veću, rekao je član IO HNS-a Ivan Brleković.

Je li to jedan od dinamita bačenih pod noge Vlatku Markoviću, predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza, od jednog od njegovih visoko pozicioniranih ministara? Ili može postati zaključak i stav Izvršnog odbora koji bi mogao postati kamen smutnje pri potpisivanju novog ugovora Slavena Bilića, nakon što Hrvatska nije izborila nastup na SP-u u JAR-u?

Slaven Bilić je u prvom mandatu postigao sjajan rezultat, igrao je u četvrtfinalu Eura 2008. godine, srušio dva puta Engleze, a tada je, primjerice, McClaren imao plaću četiri milijuna funti.

Bilić je primao plaću u visini od pet tisuća eura. I, razložno, pod pritiskom javnosti, Marković ga je morao nagraditi, dati mu veću plaću. I danas ima plaću 10 tisuća eura, što je u usporedbi s plaćama većine svjetskih izbornika tek džeparac. Isti taj Bilić privredio je HNS-u više od sedam milijuna eura samo odlaskom na EP 2008., a da ne govorimo koliko još od sponzora. Istina je da je danas Bilić promašio veliko natjecanje, milijuni su izgubljeni. No, smiješno mu je smanjivati plaću. Ili je zaslužio otkaz, ili ga treba pustiti da radi.

Brleković si je time želio priskrbiti političke poene, dodvoriti se visokoj politici, no predsjednici uprava velikih državnih tvrtki, te posebno velikih kompanija kod nas imaju i te kako velike plaće, ne manju od 100 pa i 150 tisuća kuna.

Bilić i njegov stožer sigurno neće pristati na manje financijske uvjete. Iskreno, u suprotnom bi to bilo ponižavanje funkcije izbornika hrvatske nogometne reprezentacije te istodobno iskazivanje svojevrsnog nepovjerenja uoči novog i nikad težeg ciklusa kvalifikacija za EP 2012. godine. Želite li Bilića, morate mu vjerovati, te to iskazati i plaćom kakvu je imao i dosad.

Ključne riječi

Komentara 8

PR
prečko
07:44 20.10.2009.

i bilić i kosorica su za ono što i kako rade puno preplaćeni!

VI
Vidurina
07:53 20.10.2009.

Ma Igor se zaje.... s nama. Nitko ne može biti tako glup i zao.....

KR
Krtola
14:32 20.10.2009.

Nije li..realno da Bilic ostane na sadasnjoj placi..niti je sta napravio..sa repkom.niti ima reputaciju..obican prosjecan trener..a ako smo vec kod DOMOLJUBLJA..nije li cast..igrati ili biti trener jedne HRVATSKE reprezentacije..ili je ipak samo lova u pitanju..zato molim vas ne..kod nas je ona stara..KOLKO PLATIS TOLKO KLATIS..oni inteligentniji ce skuziti sta ovo znaci..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije