PEDRO DIA

Bivši trener Filipa Hrgovića odveo je 'muškarca koji boksa sa ženama' do zlata na Olimpijskim igrama

Zagreb: Konferencija za medije uoči boksačkog meča Hrgović - Mansour
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
11.08.2024.
u 13:30

Koliko god to za Alžirce bila velika pobjeda, toliko je to dodatno rasplamsalo proturječje oko njezina (neki kažu njegova) spolnog identiteta.

Veliko slavlje razlijevalo se ulicama alžirskih gradova nakon što je Imane Khelif u olimpijskom finalu kategorije do 67 kilograma pobijedila Kineskinju Liu Yang, inače osvajačicu zlatne medalje s posljednjeg Svjetskog prvenstva s kojeg je Alžirka diskvalificirana zbog muških kromosoma.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Zagreb: Konferencija za medije uoči boksačkog meča Hrgović - Mansour
1/17

Koliko god to za Alžirce bila velika pobjeda, toliko je to dodatno rasplamsalo proturječje oko njezina (neki kažu njegova) spolnog identiteta. Ova muškobanjasta djevojka (muških crta lica) postala je žrtva hejterske kampanje na društvenim mrežama koja ju je portretirala kao "muškarca koji se bori sa ženama".

VEZANI ČLANCI:

– Ja sam rođena kao žena, živjela kao žena. Ja sam snažna žena s posebnim moćima. A svima onima koji su bili protiv mene poslala sam poruku iz ringa – kazala je Imane nakon trijumfa za koji ju je pripremao bivši trener Filipa Hrgovića Pedro Dia, kubanski stručnjak koji je vodio hrvatskog profesionalca u nizu njegovih mečeva. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije