Liga prvaka

City lovi zadnju stavku spasa

'TOPSHOTS   Real Madrid\'s Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during the UEFA Champions League football match Real Madrid against Manchester City at the Santiago Bernabeu st
'PIERRE-PHILIPPE MARCOU'
21.11.2012.
u 09:33

MOURINHOVA DVOJBA: 
Jose Mourinho još nije odlučio hoće li u prvih 11 staviti Modrića ili Khediru

Manchester City večeras lovi zadnju slamku spasa da prezimi u Ligi prvaka, no suparnik mu je ni manje ni više nego – Real Madrid. Cityju ne ide na ruku ni to što su samo dvije momčadi u povijesti Lige prvaka uspjele proći skupinu nakon što su poslije četiri kola imale dva boda – Lokomotiv u sezoni 2002./03 i Porto 2004./05.

Mourinho novi rekorder

Menadžer topnika Roberto Mancini najviše se boji Cristiana Ronalda.

– On je igrač koji zaslužuje Zlatnu loptu. Sposoban je baš svake večeri zabiti dva gola. Kako ga zaustaviti? Jedino pomoću policije, nikako drukčije. Ili se barem nadati da neće imati savršenu večer – rekao je Mancini.

Iako mu zabija stalno kada igra, Mancini će Džeku opet ostaviti na klupi.

– Fenomenalan je igrač, ali igramo bolje kada su Agüero i Tevez u igri. Mora biti strpljiv – poručio je Talijan.

Navijači Cityja posebno će biti "motivirani" zbog Cristiana Ronalda, bivšeg igrača njihova gradskog rivala Uniteda.

Engleski se mediji pak bave usporedbom trenera Reala i Manchester Cityja. Svoje mišljenje, doduše vrlo pristrano, iznio je igrač Valladolida Andrea Mancini, inače sin trenera Cityja.

– Moj tata je bolji trener zato što bolje shvaća nogomet. Mourinho ga nikada do kraja neće shvatiti jer nikada nije bio igrač, gotovo da ne zna voditi loptu – poručio je Andrea Mancini.

Jose Mourinho će pak večeras postati najmlađi trener koji je vodio 100 utakmica u Ligi prvaka (29 za Real, 33 Chelsea, 21 Inter, 17 Porto). To mu je uspjelo sa 49 godina, a Ancelottiju je trebala 51, Wengeru i Hitzfeldu 58, a Fergusonu 62.

– Najdraže mi je bilo osvojiti Ligu prvaka s Portom, a najteže mi je bilo kada sam s Chelseajem ispao od Liverpoola. Siguran sam da je ispred mene još puno naslova u Ligi prvaka – kaže Mourinho.

Pema najavama španjolskih medija, Jose Mourinho dvoumi se bi li u prvih 11 stavio našeg Luku Modrića ili oporavljenika od ozljede Samija Khediru. No, navodno je Hrvat ipak malo bliži početnom sastavu.

Berlusconi slaže momčad

– Protiv Cityja ne smijemo napraviti grešku kao protiv Borussije, kojoj smo prepustili inicijativu. Mi smo najbolja svjetska momčad i tako se trebamo postaviti bez obzira na to gdje igrali. Jedva čekam opet zaigrati, potpuno sam zaliječio ozljedu – poručio je Khedira.

U istoj skupini Borussija Dortmund gostuje kod Ajaxa, a za prolazak skupine dovoljan im je i bod. Ivan Perišić najavljen je na klupi za pričuve.

Veselo će pak večeras biti treneru Milana Massimilianu Allegriju. Predsjednik Berlusconi poručio mu je da će u slučaju poraza dobiti otkaz, a usput mu je i sugerirao:

– Volio bih da stavi Boatenga u napada, Pazzini baš i nije u formi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije