NOGOMET - 1. HNL

Dinamovci obavili posao

27.04.2003.
u 00:00

Nakon 1:0 bilo je jasno da će se Dinamo lako obračunati s neraspoloženim Vinkovčanima

ZAGREB - Nogometaši Dinama nastavili su svojim putem. U borbi za naslov prvaka osvojili su nove bodove, u Maksimiru je pobijeđena vinkovačka Cibalia (3:0) i plavi će će pred Hajdukom i dalje imati najmanje četiri boda prednosti. Protiv gotovo nezainteresirane Cibalije modri su samo odradili posao, iza njih nije ostao ni jedan barem iole pamtljiv potez.

Otužno je djelovao Maksimir, previše je praznih mjesta na tribinama kluba, koji je blizu vraćanju statusa najboljeg u državi. A Blažević je, kao i u Varaždinu, momčad postavio u stari 3-5-2 sustav, međutim, onakva početna nadmoć kao prošle subote je izostala. Pokušali su dinamovci već u prvih 15 minuta razbiti protivnika, no 5-6 čistih prilika ili su promašili ili ih je odlični Cibalijin vratar Ivica Marić obranio. Sve poslije toga bilo je - odbrojavanje do posljednjeg sučeva zvižduka, poslije briljantne Velike subote, opet je došlo prosječno Dinamovo izdanje. Nakon jedne pogreške Pernara, Olića je vratar Marić srušio u šesnaestercu, on je pogodio s bijele točke i već u 34. minuti svi su znali da je pobjednik odlučen. Cibalia je ulaskom u ligu za prvaka ionako zadovoljila svoje želje, pa Vinkovčani nisu previše žalili niti kad je Čorić promašio prazna Dinamova vrata. Tom je promašaju, čini nam se, prethodio Butinin prekršaj nad najopasnijim Vinkovčaninom Bartolovićem, ali sudac Novak nije pokazao na bijelu točku. Nisu se gostujući nogometaši zbog toga previše uzrujali, dokazavši da u ligi za prvaka ima sve manje ambicioznih momčadi i neizvjesnih utakmica.

Primijetila je to i maksimirska publika, koja je sinoć često znala koristiti zvižduke. Ipak, gledatelji su svoje ljubimce ispratili pljeskom, sa sjevera se čulo "šampioni, šampioni", nova tri boda su na Dinamovu kontu.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije