LIGA PRVAKA IZ MINUTE U MINUTU

Eduardo ponovno Wengerov spasitelj

Eduardo da Silva
AFP
29.09.2009.
u 18:37

Utakmica u skupinama E, F, G i H krenulo je drugo kolo Lige prvaka. Nama je najzanimljivije bilo na Emiratesu gdje je Arsenal dočekao Olympiakos.

Skupina E

Fiorentina - Liverpool 2:0

Nakon poraza od Lyona u prvom kolu 0:1 Fiorentina nema pravo na novi kiks, a protivnik definitivno nije ekipa protiv koje se mogu voditi. U Firencu stiže Liverpool koji je prije dva tjedna minimalno svladao Debrecen. Fiorentina nikad Italiji nije izgubila od engleskih klubova, a za nastavak te tradicije morat će se pobrinuti bez svojeg najboljeg igrača Alberta Gilardina.

Fiorentina je u 28. minuti uspjela doći do vodstva, a strijelac pogotka bio je Jovetić. Samo devet minuta kasnije isti je igrač uspio povećati vodstvo domaćina na 2:0.

Fiorentina: Frey, Comotto, Dainelli, Gamberini, Gobbi, Zanetti, Montolivo, Marchionni, Jovetic, Vargas, Mutu

Klupa: Avramov, Kroldrup, Donadel, Castillo, Jorgensen, Pasqual, De Silvestri

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Skrtel, Insua, Gerrard, Lucas, Benayoun, Kuyt, Aurelio, Torres

Klupa: Cavalieri, Voronin, Riera, Kyrgiakos, Babel, Spearing, Plessis

Sudac: Felix Brych (Njemačka)

Debrecen - Lyon 0:4

Debrecen je veliku stvar napravio već samim ulaskom u Ligu prvaka, a u prvom kolu pružili su odličan otpor Liverpoolu na Anfieldu. Lyon je veliki favorit u Mađarskoj, a u lov po nova tri boda morat će bez Andersona, Boumsonga i Delgada.

Ulogu favorita Lyon je vrlo brzo okrunio pogotkom. Kim Källstrom je već u 3. minuti pogodio za 0:1. U 13. minuti već je 2:0 i čini se da Debrecenu prijeti prava katastrofa. Strijelac drugog gola je Pjanić.

U 24. minuti Sidnei Govou zabio je i treći pogodak za Lyon i time definitivno riješio pitanje pobjednika u Mađarskoj. Gomis je u 51. minuti zabio i četvrti gol za Lyon.

Skupina F

Rubin - Inter 1:1

Nogometaši Intera ni u drugoj utakmici ovosezonske Lige prvaka nisu uspjeli doći do prve pobjede. Štoviše, mogu biti zadovoljni s konačnih 1-1 protiv Rubina u Kazanu.

Ruski je prvak poveo već u 11. minuti nakon što je Alejandro Dominguez uzeo loptu na 40 metara od gola, usprintao u šesnaesterac bez da ga je itko od obrambenih igrača Intera uspio zaustaviti, i zakucao loptu iza nemoćnog vratara Julija Cesara.

Sjajni je Argentinac na taj način došao do desete uzastopne utakmice u kojoj je bio strijelac. Rusi ipak nisu uspjeli zadržati prednost do poluvremena. U 27. je minuti Maicon nabacio s desne strane, a obrana domaće momčadi je zaboravila na Dejana Stankovića koji je neometan glavom matirao Sergeja Rižikova.

Rubin je u drugom poluvremenu bio bolja momčad, posebno nakon što je drugi žuti karton u 60. minuti zaradio Mario Balotelli. Pola sata brojčane nadmoći nogometaši Kurbana Berdjeva ipak nisu znali iskoristiti unatoč dobrom pokušaju Aleksandra Buharova i stativi Sergeja Semaka.

Naš Stjepan Tomas ponovno nije bio u kadru domaće momčadi.

Barcelona - Dinamo Kijev 2:0

Utakmica u kojoj je Barcelona apsolutni favorit, ali povijest ovih dvoboja nas ući da to nužno ne znači i njihovu pobjedu. U osam međusobnih dvoboja nije bilo neriješenog rezultata, a svaka je momčad upisala po četiri pobjede.

Bolju igru Barcelona je uspjela okruniti tek u 25. minuti, a pogodak za 1:0 zabio je Lionel Messi. Pobjedu je Barceloni u 76. mjesto potvrdio Pedro Rodriguez.

Skupina G

Unirea - Stuttgart 1:1

Rumunjski prvak u prvom je kolu pokleknuo u Sevilli, dok su Nijemci kod kuće odigrali samo 1:1 protiv Rangersa. Stuttgart ne igra dobro u posljednje vrijeme, što bi Unirea mogla iskoristiti.

Stuttgart je već u petom poveli preko Tasci koji je uspio zabiti s ruba šesnaesterca. U 48. minuti Varga je uspio domaćinima donijeti izjednačenje.

Rangers - Sevilla 1:4

Vrlo dobar rezultat iz Stuttgarta i osvojeni bod nogometaši Rangersa trebali bi danas još jednim dobrim rezultatom potvrditi protiv Seville. Španjolci imaju velikih problema s ozljedama, ali i dalje imaju respektabilnu momčad.

Sevilla je u 50. minuti uspjela doći do vodstvo. Strijelac pogotka bio je Konko. U 64. minuti vodstvo Seville povećao je Adriano. Španjolci su riješili stvar na Ibroxu. U 72. minuti zabio je Luis Fabiano. Samo dvije minute kasnije već je 4:0, a strijelac je bio Kanoute.

Težak poraz Rangersa u 88. minuti ublažio je Španjolac Novo.

Rangers: McGregor, Whittaker, Bougherra, Weir, Papac, Davis, McCulloch, Mendes, Rothen, Thomson, Naismith.

Klupa: Alexander, Smith, Boyd, Miller, Fleck, Little, Novo

Sevilla: Palop, Squillaci, Fernando Navarro, Escude, Lolo, Adriano Correia, Jesus Navas, Zokora, Konko, Luis Fabiano, Kanoute.

Klupa: Javi Varas, Dragutinovic, Sergio Sanchez, Renato, Diego Capel, Romaric, Negredo.

Skupina H

Arsenal - Olympiacos 2:0

Arsenal je u prvom kolu uspio preokrenuti 0:2 Standarda u svoju pobjedu 3:2. Odlučujući podatak zabio je Eduardo da Silva koji će svoju priliku dočekao s klupe. Olympiacos je u prvom kolu došao do minimalne pobjede protiv Alkmaara, na Emiratesu nemaju što izgubiti, što će sigurno biti prednost grčke momčadi.

Eduardo je u igru ušao u 66. minuti umjesto Čeha Tomasa Rosickog, a u 78. minuti asistirao je Nizozemcu Robinu van Persieju za pogodak i vodstvo Arsenala 1:0.

Pobjedu Arsenala u 86. minuti potvrdio je Rus Andrej Aršavin.

Arsenal: Mannone, Eboue, Gallas, Vermaelen, Clichy, Song Billong, Rosicky, Fabregas, Diaby, Arshavin, van Persie

Klupa: Szczesny, Sagna, Senderos, Eduardo, Vela, Ramsey, Gibbs

Olympiakos: Nikopolidis, Zewlakow, Avraam Papadopoulos, Mellberg, Raul Bravo, Ledesma, Torosidis, Dudu, Zairi, Leonardo, Diogo

Klupa: Urko, Domi, Galitsios, Stoltidis, Oscar, Mitroglou, Giannis Papadopoulos.

Sudac: Stephane Lannoy (Francuska)

AZ - Standard 1:1

U sudaru momčadi koje su izgubile u prvom kolu, prednost bi trebao biti domaći teren nizozemskog prvaka na čijim vratima od prve brani Joey Didulica.

AZ je na početku drugog dijela u 48. minuti preko El Hamdaouija došao do vodstva. Ipak do kraja utakmice nisu uspjeli to sačuvati i Traore je u prvoj minuti sudačke nadoknade gostima donio izjednačenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije