Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ALBANIJA

Gdje gledati najvažniju utakmicu godine za vatrene? Evo svih detalja

Berlin: Razočarani nogometaši Hrvatske nakon poraza od Španjolske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Večernji.hr
19.06.2024.
u 08:34

Riječ je o najvažnijoj utakmici vatrenih u dosadašnjoj fazi natjecanja, s obzirom na to da su u prvom kolu već izgubili protiv Španjolske (0:3) i da bi im kiks protiv Albanije ugrozio šanse za plasman u osminu finala.

Hrvatska u srijedu u 15:00 igra drugu utakmicu Europskog prvenstva, i to protiv Albanije, koja je od 24 reprezentacije na Euru druga najlošije plasirana prema FIFA-inom rankingu. Lošije stoji samo Gruzija, koja je na 75. mjestu, dok je Albanija na 66.

Utakmicu možete pratiti na HRT-u 2. Emisija počinje u 14 sati, a prijenos meča je sat vremena kasnije. Riječ je o najvažnijoj utakmici vatrenih u dosadašnjoj fazi natjecanja, s obzirom na to da su u prvom kolu već izgubili protiv Španjolske (0:3) i da bi im kiks protiv Albanije ugrozio šanse za plasman u osminu finala. U trećem kolu izabranici Zlatka Dalića igraju protiv Italije, koja je ranije slavila protiv Albanije 2:1.

Grafika: SofaScore za Večernji list

Inae, Dalić je na konferenciji za medije u utorak najavio promjene u sastavu, naglasivši kako Albanija zaslužuje respekt. "Albanija nije kvalitete kao Španjolska, ali zaslužuje respekt. Očekujemo tešku utakmicu, motiviranog suparnika. Znamo što je naš cilj, bit ćemo ofenzivniji, moramo biti efikasniji i konkretniji. Bit će promjena u sastavu, ali o tome ćemo još odlučiti tijekom večeri i sutra", naglasio je u utorak Dalić na Volksparkstadionu.

Hrvatska je nakon uvodnog poraza u teškoj situaciji i novi kiks ugrozio bi plasman u osminu finala. "Znali smo da će biti važna utakmica kako bismo prošli grupu. Pozitivni smo, nismo obeshrabreni iako smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Pripremili smo se, sve smo odradili što smo trebali. Nažalost, Nikola Vlašić je otpao, svi ostali su zdravi i jedva čekaju da utakmica za počne", dodao je hrvatski strateg.

VEZANI ČLANCI:

Dodao je kako će u srijedu ključ biti strpljenje. "Ključ će biti strpljenje, ne smijemo izgubiti glavu i koncentraciju. Bilo bi lijepo otvoriti utakmicu na najljepši način, ali ne smijemo srljati, idemo na pobjedu, ali važan nam je i bod. Bitna je strpljivost, agresivnost, pristup koji će nam garantirati da budemo konkurentni", naglasio je.

FOTO Modrić je bio potpuno utučen nakon poraza protiv Španjolske. Kapetana vatrenih dugo nismo vidjeli ovakvog

Berlin: Razočarani nogometaši Hrvatske nakon poraza od Španjolske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/7

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije