Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALIJANI PREDSTAVILI VATRENE

'Hrvatska ima čudovište od igrača, a Modrić nosi u sebi dodatnu motivaciju. To bi moglo biti odlučujuće'

Euro 2024 - Croatia v Albania
Foto: Carmen Jaspersen/REUTERS
1/5
24.06.2024.
u 08:41

"Glavni problem za Azzurra u ključnom dvoboju u Leipzigu u ponedjeljak bit će, kao i uvijek, Luka Modrić", smatraju Talijani.

Ugledni talijanski list Corriere Della Sera najavio je nadašnji ogled Vatrenih i Azzurra u posljednjem kolu grupne faze Europskog prvenstva. U jednom od tekstova posebnu pažnju posvetili su hrvatskom kapetanu Luki Modriću, kojemu je ovo vjerojatno posljednje veliko natjecanje s reprezentacijom.

"Glavni problem za Azzurra u ključnom dvoboju u Leipzigu u ponedjeljak bit će, kao i uvijek, Luka Modrić. Osim što je izuzetno talentiran, Modrić, sada 38-godišnjak, nosi u sebi dodatnu motivaciju - povrijeđeni ponos. To bi moglo biti odlučujuće", navodi talijanski list, koji podsjeća da je Modrić tijekom ovog prvenstva naišao na kritike domaćih navijača. Poneki, naime, smatraju da je igrač Real Madrida prestar i da ne bi trebao početi u prvoj postavi.

"Neki smatraju da je Ancelottijev pristup u Real Madridu savršen za Modrića, s pažljivo odmjerenim vremenom igranja i podrškom suigrača", piše Corriere Della Sera. U reprezentaciji Hrvatske, međutim, situacija je složenija. "Modrić je više od igrača; on je vođa i simbol generacije koja je preživjela ratove na Balkanu, dovodeći Hrvatsku do drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu 2018. i trećeg 2022. godine. Ipak, sanja o rušenju prokletstva na Europskom prvenstvu i osvajanju naslova u Njemačkoj. Prije toga, čeka ih okršaj s Italijom", dodaju Talijani.

I u drugom tekstu list Corriere Della Sera u prvi plan stavlja Modrića, ističući da je to njegov "posljednji ples s hrvatskom desetkom". Spomenuli su još jednog hrvatskog igrača, braniča Joška Gvardiola, kojega hvale nadimkom "čudovište".

VEZANI ČLANCI:

"Gledat ćemo momčad istrošenu u tisućama bitaka. Imaju obilježja generala u uniformi, pronicljivost koja dolazi do izražaja u presudnim trenucima. Njihov pokretač je ponos malog naroda od četiri milijuna ljudi. Znaju trpjeti, oduprijeti se i dignuti se. U nogometu predstavljaju slavensku školu i oslobodili su se klišeja genijalnosti i nepromišljenosti. Svjetski viceprvak 2018., poražen u finalu od Mbappéove Francuske. Brončana medalja u Kataru, kad su Azzurri bili ispred TV-a. Argentini su poklekli tek u polufinalu. Messi je čak uspio 'spaliti' Gvardiola, čudovište koje je otkrio Guardiolin City", piše Corriere.

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Euro 2024 - Croatia v Albania
1/17

Komentara 3

PA
Pametanumoruludih
14:10 24.06.2024.

Ma kakvi "vatreni"? Ledeni...

PR
prajdali100
09:53 24.06.2024.

Sad ili nikad !

MA
Mandatar007
09:24 24.06.2024.

AJMO VATRENIIIII!!! Bože Pomozi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije