Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLEDAJTE IZRAČUN

Hrvatska naglo skočila! Vatreni su sada jedan od najvećih favorita na Euru

Rijeka: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
11.06.2024.
u 09:42

Nakon što je prošlog tjedna Opta objavila statističku analizu i prognozirala da su vatreni tek deseti favorit Eura, sada se pojavila nova analiza

Hrvatska nogometna reprezentacija je, znamo to, jedan od favorita za veliki doseg na Europskom prvenstvu koje ovoga petka počinje u Njemačkoj. Nakon što je prošlog tjedna Opta objavila statističku analizu i prognozirala da su vatreni tek deseti favorit Eura, sada se pojavila nova analiza. 

Poznata stranica na društvenim mrežama "Swiss Football Data" na temelju brojnih podataka izračunala je da je Hrvatska - peti favorit na Euru! U obračun su uzeli različite parametre poput renkinga na FIFA-ljestvici, Elo rejtinga i zadnjih pet utakmica na europskim prvenstvima. Prema njima, "vatreni" imaju 7,4 posto šanse za trofej, Engleska je tamo tek sedma s 5,4 posto, a prvi favorit, zanimljivo, Portugal s čak 20 posto šanse. I njima je Francuska na drugom mjestu sa 16,1 posto.

FOTO Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Rijeka: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Sjeverne Makedonije
1/24

Gledajući grupnu fazu, Hrvatska je veći favorit za prolazak skupine od Italija (s drugog mjesta), ali je međusobni sraz s "azzurrima" po statističarima jedan od naizjednačenijih na Euru. Što se sraza sa Španjolcima tiče, Hrvatska tu po Švicarcima ima 31 posto šanse za pobjedu, a protivnik gotovo dvostruko više (60 posto).

Komentara 5

SA
sani1
11:14 11.06.2024.

Hahaha. Ovo mora da je neka šala.

MO
modovisisajteMaraschino
10:49 11.06.2024.

Manite se vi prognoza i kladionica.... Najbolje prolazimo kad nismo favoriti

Avatar Idler 3
Idler 3
09:28 12.06.2024.

Laganini, nakon tekme proti Španjolaca bu puno teg jasnije !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije