TENIS

Hrvatska ugošćuje SAD!

04.10.2002.
u 00:00

Bit će teško. Roddick i Blake odlični su na svim podlogama. Ne znam hoću li biti pripravan za taj susret, no možda ipak zaigram u paru - procjenjuje Goran Ivanišević

ZAGREB - Baš kao i ove godine (Njemačka), sljedeću sezonu u Svjetskoj skupini Davisova kupa hrvatski će tenisači susret prvoga kola ponovo igrati na domaćem terenu, a suparnik našoj vrsti od 5. do 7. veljače bit će reprezentacija SAD-a, ovogodišnji polufinalist i višestruki pobjednik tog natjecanja.

- Moglo je biti i gore s obzirom na to da nismo nositelji. Pomislite samo što bi bilo da smo izvukli Australiju u gostima. Ne bismo imali nikakvih izgleda, a potrošili bismo velik novac. Ili da igramo protiv Francuske ili Rusije - reći će hrvatski izbornik Nikola Pilić te dodati:

- Za Amerikance vjerojatno neće igrati Sampras i Agassi, što znači da bi pojedinačne dvoboje mogli igrati Andy Roddick i James Blake. Nadam se da će Goran prije tog susreta odigrati nekoliko turnira i biti spreman za dvoboj, koji bi se po svoj prilici trebao igrati u Zagrebu. U tom bismo slučaju, jasno, za podlogu postavili poznati greenset, na kojem Goran još nije izgubio susret. Uz njega i Ljubičića, ne dogodi li se čudo, u sastavu bi trebali biti još Mario Ančić i Željko Krajan. U svakom slučaju, izgledi za ulazak u drugo kolo nisu loši - zadovoljno će Pilić.

- Imao sam osjećaj da ćemo dobiti Amerikance. Radi se o odličnoj i atraktivnoj momčadi koja može pobijediti svakoga. Roddick i Blake su jaki na svim podlogama, na zemlji su u polufinalu zamalo svladali Francuze, na betonu su još jači, a ni u dvorani nisu ništa lošiji - prva je reakcija na ždrijeb Gorana Ivaniševića, čiji je nastup protiv SAD-a upitan. Oporavak od operacije ramena još će potrajati...

- Teško je sad reći hoću li moći igrati, možda ću biti u ulozi gledatelja, a možda ipak zaigram u paru. U svakom slučaju, meč će biti otvoren - zaključuje Goran.

Parovi ostalih susreta 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa: Rumunjska - Francuska, Nizozemska - Švicarska, Australija - Velika Britanija, Švedska - Brazil, Španjolska - Belgija, Argentina - Njemačka, Češka - Rusija.

M. Kuss

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije