VELIKA ŠTETA

Hrvatsku je poraz u Beogradu skupo koštao, puno je bolniji nego se čini

Zadar: Zagrijavanje odbojkašica uoči utakmice Bjelorusija - Hrvatska
Luka Stanzl/PIXSELL
31.08.2021.
u 08:21

Ne samo da smo ispali u osmini finala, već smo porazom zatvorili vrata Svjetskom prvenstvu, a i moramo u kvalifikacije za sljedeće Europsko prvenstvo. Plasmanom u četvrtfinale osigurali bismo izravan nastup na Svjetskom prvenstvu.

Odbojkašice Hrvatske kratko su se zadržale u Beogradu. Nakon sjajnih nastupa u Zadru, gdje smo bili drugi u skupini, u osmini finala izgubili smo od Francuske (2:3) i vratili se kući. No poraz od Francuske puno je bolniji nego što se čini u prvi trenutak. Naime, ne samo da smo ispali u osmini finala, već smo porazom zatvorili vrata Svjetskom prvenstvu, a i moramo u kvalifikacije za sljedeće Europsko prvenstvo. Plasmanom u četvrtfinale osigurali bismo izravan nastup na Svjetskom prvenstvu.

Prvi ispod crte...

– Nažalost, bolje bi bilo da smo igrali protiv Rusije ili Belgije. Jer, u slučaju poraza ostali bismo po rejtingu ispred Francuske, koja teško da bi u nekom drugom scenariju prošla Italiju. Ostali smo sljedeće sezone bez velikog natjecanja i to je velika šteta. Doduše, igrat ćemo Zlatnu ligu i Challenge kup – rekao je Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Hrvatska je po rejtingu trenutačno na 25. mjestu, prvom mjestu ispod crte. Postoji još samo jedna tanka teorija da zaigramo na Svjetskom prvenstvu.

– Trebali bi Kazahstan ili Argentina izgubiti neke službene utakmice. Ali, ne znam imaju li uopće te dvije reprezentacije neke službene utakmice do roka kada se gleda rejting – istaknuo je Baković.

Uskoro vam slijede razgovori s Danieleom Santarellijem o ostanku na klupi Hrvatske.

Jako su nedostajale Brčić i Cvetnić

– Mi bismo svakako da ostane. Vjerujem da i on to želi. Opet, moramo sjesti i razgovarati. Rekao je da misli da u ovoj generaciji ima potencijala za napredak – rekao je Baković.

Velika je šteta što za ovo Europsko prvenstvo nismo bili kompletni. Nedostajala je Bernarda Brčić, naša prva tehničarka, koja je trenutačno članica francuskog Cannesa. Možda je još više nedostajala Lea Cvetnić, primačica pucačica koja je imala sjajnu sezonu u talijanskom klubu Brescii. Cvetnić je karijeru počela u velikogoričkoj Azeni, a trofeje je, prije odlaska u Italiju, osvajala s obje naše Mladosti, zagrebačkom i kaštelanskom. 

>> Pogledajte i video o Ronaldu

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar ysvlacionicy
ysvlacionicy
16:43 31.08.2021.

Ajde glavno da smo Srbiju izbjegli...

DM
drazen.muhvic
14:36 31.08.2021.

Ono kada nisi fokusiran, kada se cerekaš između odigranih poena, kada čagaš na rezervnoj klupi, kada na tekmi nosiš umjetne trepavice... Neprocjenjivo!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:42 31.08.2021.

Ostanemo bez prve tehničarke i više nitko ne zna podići loptu na smeč. To je bilo baš bolno zagledati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije