HRVATSKI NOGOMETNI KUP

I sa samo jednom vratnicom Hajduk korak do polufinala

18.03.2004.
u 00:00

Ipak, Vinkovčani su, ne izgubivši od bijelih, napunili baterije optimizmom uoči važnoga gostovanja u Slavonskom Brodu

VINKOVCI - Prekrasno sunčano proljetno vrijeme dočekalo je sudionike prve četvrtfinalne utakmice Hrvatskoga kupa. Vodeća momčad prvenstva privukla je brojne gledatelje, usprkos tome što je bio radni dan i što je utakmica počela vrlo rano.

Na žalost brojnih gledatelja, u prvih 45 minuta nije bilo previše razloga za uživanje u nogometu. Sve je neodoljivo podsjećalo na igru otprije četiri dana kada je u Vinkovcima gostovao Dinamo. Cibalia se, bez prevelike odlučnosti i agresije, ravnopravno nosila sa šarolikim sastavom koji je izveo Zoran Vulić. Najbliže pogotku Splićani su bili u 3. minuti. S 30 metara loptu je iz slobodnog udarca uputio Ćaćić, a ona se od desne vratnice odbila izvan igrališta. Cibalia je nadu gradila na odličnim Jozinovićevim ubačajima. Ivelj i Ratković bili su blizu, ali ne dovoljno da bi postigli pogodak.

U nastavku susreta ponovo je prvi zaprijetio Hajduk. Pavličić nije najbolje zahvatio loptu, a neočekivani dar Bule nije iskoristio. Sredinom drugog dijela treneri su odlučnije krenuli po pobjedu. U Cibaliji su u igru ušli Lajtman i Greer, dok je u Hajduku uz Bulu u vrhu napada zaigrao Deranja. U međuvremenu je još jednom opasno zaprijetio Ćaćić. Ulaskom Lajtmana Cibalijina igra postala je napadačkija. U 72. minuti upravo je Lajtman s 18 metara pokušao iznenaditi Balića, a tri minute kasnije dodao je dobru loptu Križanoviću, ali je ovaj slabo šutirao. Do kraja susreta niti na jednoj strani nije bilo pravih prilika.

Neodlučenim rezultatom više izgleda za ulazak u polufinale ima Hajduk, dok su Vinkovčani tim rezultatom napunili baterije optimizma uoči iznimno važnoga gostovanja u Slavonskom Brodu.

Igor BUNTIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije