Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DUBOKO U NOĆ'

Štimac dao nesvakidašnju izjavu o sucu utakmice Hrvatska – Italija: Sanjao sam ga

AFC Asian Cup - Group B - Syria v India
IBRAHEEM AL OMARI/REUTERS
26.06.2024.
u 08:28

Svi ovi koji su se upustili u velike kritike tijekom natjecanja i bili dio negativne publike koja ne pomaže ničim hrvatskoj reprezentaciji, neka se zapitaju kakvi su to ljudi, rekao je, među ostalim, bivši izbornik hrvatske reprezentacije

Hrvatska je ispala s Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon dramatičnog remija protiv Italije u trećem kolu grupne faze. Podsjetimo, Hrvatska je ostala bez punog plijena golom Mattije Zaccagnija u osmoj minuti sudačke nadoknade, a mnogi nisu vidjeli smisao u toliko dugoj nadoknadi.

Igor Štimac, bivši nogometni reprezentativac i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, rekao je da nas je sudac, Nizozemac Danny Makkelie, doveo do suza i da je radio ogromne pogreške.

– Dogodilo nam se nešto što nam već dogodilo i prije, 1996. u Engleskoj, kada je sudac direktnim sudačkim pogreškama utjecao na krajnji ishod rezultata – rekao je Štimac.

VIDEO 107 metara čistog ponosa

Izrazio je sigurnost da će novi uspjesi doći vrlo brzo, dodajući da smo odigrali solidan turnir te da je izostala realizacija.

– U svim drugim elementima nogometne igre Hrvatska je bila među top pet sudionika ovog natjecanja, ali očito je da nam nedostaje onaj klasični realizator, egzekutor u šesnaestercu koji će natjerati i suce da budu bespomoćni u onim trenucima kada misle da mogu utjecati na rezultat – poručio je Štimac.

Međutim, Štimac je priznao da je proveo tešku noć nakon utakmice Hrvatske i Italije upravo u kontekstu suca utakmice.

– Volio bih da zaboravimo ovog suca što prije. Ja mu ni ime ne znam, jutros sam se probudio, sanjao sam da ga mlatim. Sanjao sam da vrišti i da mi se pokušava otrgnuti iz ruku. Toliko sam bio deprimiran i žalostan radi zbog što nam je napravio. Duboko u noć sam razmišljao o njemu, ali ne želim da mi se to događa – rekao je bivši izbornik vatrenih pa dodao:

VEZANI ČLANCI:

– Vjerujem da su mnogi Hrvati takvu noć proživjeli. Međutim, mi moramo analizirati sebe, gdje smo pogriješili, što nismo dobro napravili. Imali smo priliku ne ovisiti o toj pobjedi protiv Italije i od toga treba početi.

Za kraj se proslavljeni bivši hrvatski nogometaš osvrnuo na sve koji su se upustili u velike kritike upućene hrvatskoj reprezentaciji i izborniku Zlatku Daliću.

– Dečkima, izborniku, stožeru, svim ljudima u Savezu čestitati još jednom jer i ovakvi su rezultati sastavni dio ovog posla kojim se bavimo, a svi ovi koji su se upustili u velike kritike tijekom natjecanja i bili dio negativne publike koja ne pomaže ničim hrvatskoj reprezentaciji, neka se zapitaju kakvi su to ljudi.

Komentara 16

ZP
Zabranjen pristup
08:49 26.06.2024.

Nadam se da je ovaj bolni poraz jedna lekcija da izbornik okrene strani u i da pusti hrabriju igru..sve je ok da je on skroman covjek ali pre skroman je..kad imas Ferrari stisni ga malo

MA
madmaximo
10:26 26.06.2024.

Nama je prvenstveno falilo sigurnosti u obrani.

PO
poluprovokator
10:19 26.06.2024.

Ako ništa drugo Albaniju smo morali dobit pa bi sve drujčije ispalo. Pitanjce iskusnijima- dali se Modrić to poskliznuo dok je pucao penal. Izgledalo mi je kao da mu je stajna noga klizala po travi u trenu šuta(?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije