NAJBOLJI

Ivanišević i Kostelićevi u svjetskoj eliti

14.05.2002.
u 00:00

* Goran Ivanišević je veliki kandidat da zbog osvajanja Wimbledona bude povratnik godine, a najveći konkurent mu je Michael Jordan. Ivica i Janica Kostelić posebni su gosti mondenog proglašenja

Treći put Laureus sportska akademija bira najbolje svjetske sportaše. Danas će se doznati tko je bio najbolji u 2001. godini po izboru 43 legendarna sportaša, među kojima su i Boris Becker, Sergej Bubka, Bobby Charlton, Sebastian Coe, Nadia Comaneci, Emerson Fittipaldi, Miguel Indurain, Michael Johnson, Michael Jordan, Franz Klammer, Greg Lemond, Edwin Moses, Ilie Nastase, Mark Spitz, Alberto Tomba, Katarina Witt...

Biraju se najbolji u devet kategorija - sportaš godine, sportašica godine, momčad godine, najbolji dolazeći sportaš, najbolji povratnik godine, sportska osoba s invaliditetom te najbolji u alternativnim sportovima.

Velike izglede za dobivanje te prestižne nagrade ima Goran Ivanišević u konkurenciji povratnika godine. Naravno, zbog prošlogodišnjeg osvajanja Wimbledona. Zbog tog najvećeg turnira, na koji je Ivanišević došao s pozivinicom. Tada je bio 129. u utrci za ATP bodovima, a godinu je završio kao 12. tenisač svijeta. U svim kategorijama, pa i u toj za najboljeg povratnika godine, pet je nominiranih sportaša. Goranu Ivaniševiću najveći konkurent je veliki Michael Jordan. Air je preporodio svoje Washington Wizardse, usto, primljen je u tu Laureus sportsku akademiju kao velikan. Uz njih, u konkurenciji su još golfisti John Daily i Bernhard Langer te hokejaš Mario Lemieux.

U konkurenciji za sportaša godine su Lance Armstrong (biciklizam), Maurice Greene (atletika), Michael Schumacher (automobilizam), Ian Thorpe (plivanje), Tiger Woods (golf).

U konkurenciji sportašica nominirane su: Jennifer Capriati (tenis - prošle godine dobila nagradu za povratnicu godine), Inge de Bruijn (plivanje), Stacy Dragila (atletika), Annika Sorenstam (golf) i Venus Williams (tenis).

U konkurenciji za momčad godine su australska kriketska reprezentacija, Bayern iz Münchena, francuska muška teniska reprezentacija, Ferrarijeva momčad i košarkaši Los Angeles Lakersa, dok će se za naslov najboljeg sportaša-novaka boriti Kim Clijsters (tenis), Steven Gerard (nogomet), Justine Henin (tenis), Juan Pablo Montoya (automobilizam) i Andy Roddick (tenis).

Posebni gosti svečanosti u Monte Carlu, uz još mnoge sportske zvijezde i glumce kao što su Michael Douglas, Morgan Freeman i Sean Connery, bit će i Janica i Ivica Kostelić. Poziv našim skijašima posebna je čast budući da nisu u konkurenciji za nagrade na ovom proglašenju - Janica bi morala biti pobjednica na sljedećoj svečanosti zbog svoje četiri ovogodišnje olimpijske medalje.

MONTE CARLO Robert JUNACI

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije