BRANKO IVANKOVIĆ Nova Mamićeva trenerska žrtva sama je najviše kriva za smjenjivanje uoči utakmice karijere

Ivanković pao zbog Bišćana i Mandžukića

25.11.2008.
u 18:58

O tome kako je Dinamo izgledao kod Branka Ivankovića najbolje govore riječi člana Dinamova Izvršnog odbora Ivice Cvitkovića.

- Pa to se više nije moglo gledati! Čak nas je i Zadar kod kuće nadigrao! - kazao je Cvitković.

Nije li trenutak za smjenjivanje ipak pogrešan? Tri dana uoči važne utakmice.

- Ma to je odlično! Sad bih se kladio da ćemo pobijediti i prezimiti u Europi. Bio nam je potreban takav šok. Ivanković je, uostalom, sam predložio da se makne.

Nabrajajući Ivankovićeve pogreške, Cvitković se zaustavio na kapetanu momčadi:

- Ivanković je upropastio Bišćana! Svi, osim njega, znaju da Bišćan nije stoper, nego da je najbolje igrao u sredini terena - zaključio je nekadašnji Dinamov nogometaš.

Igrač od 15 milijuna
Ako je Ivanković pao zbog igrača, onda je Bišćan sigurno jedan od razloga. Igor kod Profesora nije bio ni sjena velikoga igrača koji je svojedbno briljantno igrao u polufinalu Lige prvaka.

No, kapetan nije bio neposredan povod za smjenjivanje. Profesor je ipak pao na - Mandžukiću. Samo zato što je pomislio da bi Mamićeva zlatna koka mogla biti na klupi protiv Spartaka. Kakva pogreška! Baš kada ga je Mamić ugurao Biliću u reprezentaciju, kada se od Mandže radi marketinški brand kao svojedobno od Eduarda, jer u njemu Zdravko vidi igrača od 15 milijuna eura, Profesor je “zabrijao”: “Mario je samo jedan od kandidata za momčad”. To je bila kap koja je prelila čašu, a ne loše igre, ugroženo prvo mjesto.

No, Ivanković bolje nije ni zaslužio. Što uopće misliti o čovjeku koji je Mamiću drugi put sjeo u krilo nakon što ga je ovaj prostački izvrijeđao na beznačajnoj utakmici dvoranskog prvenstva? Ništa dobroga!

Ivanković je za 20.000 eura mjesečno bio spreman progutati sve uvrede, uvjeren kako će se još jednom prošetati do naslova. Za dvadeset tisuća eura otvarao je Mamiću vrata svlačionice, gledao u pod kad je Zdravko držao lekcije njemu i igračima, nikada se nije suprotstavljao, uvjeren u svoju nedodirljivost. Takav beskičmenjak, koji je iz Maksimira odšetao s 1,7 milijuna kuna, i nije zaslužio Dinamu donijeti euro proljeće.

Neće potrošiti Zorana
Zdravko Mamić nije mu omogućio tih pet minuta slave i iz vlastitih pobuda. Kada bi Dinamo s Ivankovićem prošao Spartak, slavilo bi se Profesora i igrače, a ne vrijednoga dopredsjednika. Prođu li s Vlakom, Mamić će biti vizionar. Ako ispadnu, nikomu ništa, Spartak je klub s deset puta većim proračunom, europski velikan, a Mamić je opet sve pokušao da razdrma momčad.

Tko dolazi nakon Ivankovića? Da ima hrabrosti, momčad bi preuzeo sportski direktor Zoran Mamić, jer ju je on stvarao i najbolje poznaje stanje u svlačionici. Naravno da je takav scenarij nemoguć jer bi Zdravko onda jednoga dana morao smijeniti vlastita brata.

Ovako će opet ići na provjerenu opciju: veliko trenersko ime, bez mrlje u karijeri, kojega voli Bandić i koji - sluša. Traži se, dakle, novi pijun i ulizica za 20.000 eura mjesečno. Zdravku Mamiću odgovara samo takav trener.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije