FA Community Shield

Ivanović isključen, pa City pregazio prvaka Europe

Manchester City (1)
Foto: Reuters
1/21
12.08.2012.
u 16:31

Manchester City osvojio je engleski Superkup pobjedivši Chelsea 3:2 (Toure, Tevez, Nasri/Torres, Bertrand, Ivanovic crveni u 42.).

Manchester City osvojio je prvi trofej sezone u Engleskoj, Superkup ili Community Shield, svladavši Chelsea 3:2 na Villa Parku u Birminghamu pred 36394 gledatelja. Iznimno ove godine, sudar osvajača FA kupa i prvaka nije odigran u na Wembleyu jer je hram nogometa u službi Olimpijskih igara.

Ovo je prvi Cityev trofej u Superkupu nakon 1972. godine, a i dobar znak uoči početka prvenstva, jer u posljednjih pet godina pobjednik ovoga natjecanja čak četiri puta okitio se i naslovom prvaka.

Na prvi pogled čini se kako će odlazak Drogbe biti nenadoknadiv gubitak za Chelsea. Istina, europski prvak je poveo pogotkom Torresa u 40. minuti, no nakon štio je u 42. minuti udario Srbin na Srbina, Ivanović brutalno na Kolarova, i dobio crveni karton, Chelsea se više nije mogao nositi s moćnom Mancinijevom momčadi.

U drugom dijelu, od 53. do 65. minute, sve se okrenulo: 1:1 Toure, 2:1 Tevez, 3:1 Nasri. Za Chelsea je u 80. smanjio Bertrand.

- Ovo je još jedan veliki dan za naš klub. Nije važno koji je trofej u pitanju, mi ćemo ga svakako proslaviti. Možda nam je crveni karton Ivanovića olakšao posao, ali mi smo i prije toga imali veći posjed lopte. Bit će ovo vrlo teška sezona, jer Chelsea je opet vrlo jak. Bio bih jako sretan kada bismo još unaprijedili igru u odnosu na prošlu sezonu – kazao je kapetan Citya, Belgijac Vincent Kompany.

Englesko prvenstvo počinje sljedećega vikenda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije