PORUKA IZ SRBIJE

Jovanović: Potez Šimunića odraz je histerije u Hrvatskoj!

Milan Jovanović
Foto: Pixsell
22.11.2013.
u 09:09

- Ne mogu opravdati hrvatsku mladež, niti mi je namjera braniti Šimunića, ali moramo razumjeti kako je on u jednoj takvoj atmosferi normalna pojava - rekao je Jovanović.

Šimunićevo skandiranje 'za dom' nakon utakmice protiv Islanda još uvijek je tema i srpskih medija, a tim se povodom javio i bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović.

- Ispod časti mi je komentirati takve stvari. U pitanje je samo kontinuitet jedne politike i generalno odraz stanja u čitavom njihovom društvu. Mladi ljudi u Hrvaskoj su pod utjecajem konstatne kampanje i histerije. U pitanju je svojevrstan folklor, mržnja se promovira kroz medije i obrazovanje, pa zašto ne bi i kroz sportske priredbe - rekao je Jovanović za Telegraf.rs.

Srpski nogometaš smatra kako Šimunić nije jedini krivac.

- Ne mogu opravdati hrvatsku mladež, niti mi je namjera braniti Šimunića, ali moramo razumjeti kako je on u jednoj takvoj atmosferi normalna pojava. Njegovo saznanje, ako on uopće ima bilo kakva saznanja o tome što je skandirao vjerojatno je potpuno drugačije od našeg. On vjerojatno nema pojma o čemu pjeva, niti koja je težina koju sa sobom nose takve stvari  - rekao je Jovanović te dodao:

- U Hrvatskoj je recimo zabranjena priča o Jasenovcu. Nema ga, kao da se ništa nije dogodilo, zamislite! Pa to je logor u kome je ubijeno preko 700.000 ljudi. Ej, samo u tom logoru, a gdje su ostali ? Tamo nema tragova zločina, jer ih oni kriju i brišu. Zato i ne znaju o čemu pričaju i pjevaju. Jer da znaju bilo bi ih makar malo sramota.

>> Za razliku od Šimunića Giroud je s navijačima pjevao himnu
>> DORH Šimuniću izrekao maksimalnu novčanu kaznu
>> 'Najmasovnija javna promocija fašizma nakon 2. svjetskog rata'
>> Oglasio se i Šimunić: 'Vodila me isključivo ljubav prema narodu i domovini'

Komentara 23

SA
SI aka SI
09:17 22.11.2013.

u Srbiji se pozivaju na događanja od prije 70 godina, a ne spominju Ovčaru, Srebrenicu, koncentracione logore- kao da se nisu desili. U čudu se pitaju "ko nas bre zavadi?". A ne treba ići ni 20 godina unazad, neka se prisjete rukometnog prvenstva, utakmice na Marakani. Da li kod njih vlada među mladima histerija? Ni najmanje, one nerede na "večitom derbiju" su izazvale starije osobe puštene na šetnju iz doma za stare i nemoćne.

PJ
Pos_Jole
09:28 22.11.2013.

Zasto Gos. Jovanovic neprica o paljenem Hrvatske zastave na Markani i pjevanjem cetnickih pjesama ?? To niko nespominje ! Zar je to dozovoljeno ?

Avatar bodavica
bodavica
10:42 22.11.2013.

zašto je odjednom taj jovanović najvažniji lik u Hrvatskoj da se sve vrti oko njega,njegovih stavova i njegova mišljenja??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije