Svi za jednog...

Kapetanski zagrljaj povjerenja: Ne dirajte Sammira, dio je obitelji!

'12.10.2012., Arena Filip II Makedonski, Skoplje, Makedonija - Kvalifikacije za SP 2014. u nogometu, skupina A, Makedonija - Hrvatska.  Photo: Borna Filic/PIXSELL'
'Borna Filic/PIXSELL'
13.10.2012.
u 19:19

Izbornik Igor Štimac pozvao je Sammira u reprezentaciju iz vrlo jednostavnog razloga: treba mu, jer Hrvatska nema takvoga igrača, s hrvatskim korijenima "od stoljeća sedmog"!

Kapetan Darijo Srna zagrlio je Sammira kao nekad Kruno Jurčić Mourinha, i krenuo je s novim reprezentativnim suigračem sa skopskog travnjaka prema svlačionici. I ta je gesta govorila više od najdebljeg romana, Srna je postupio kao pravi kapetan, zaštitnički je zagrlio hrvatskog Brazilca i time svima poručio:

- Ne dirajte Sammira, on je dio naše obitelji, on je hrvatski reprezentativac! Zviždite li njemu, zviždite svima nama, vrijeđate li njega, vrijeđate sve nas!

A samo minutu prije, Srna i izbornik Igor Štimac, obojica prepuni adrenalina nakon tek okončane utakmice i velike 2:1 pobjede, žestoko su se verbalno sukobili na terenu! Srna je, naime, još vruć i ljutit kao i svi ostali igrači zbog vrijeđanja Sammira, želio odvesti momčad u svlačionicu bez pozdrava našim navijačima, Štimac je, pak, naredio kapetanu da odvede suigrače pred navijače! Srna je na kraju popustio i to učinio.

Ružno i degutantno

Iskusniji Štimac, eto, povukao je mudar potez, jer je znao, kao i svi mi u prelijepoj Areni Filipa II. Makedonskog, da Sammira nisu vrijeđali pravi hrvatski navijači, nego uvijek ona ista skupina huligana koja je i protiv Dinama, i protiv HNS-a, i protiv Mamića, i protiv Štimca, i protiv Šukera, i protiv... Vjerojatno pred zrcalom i protiv sebe... Ružno je bilo slušati degutantno i rasističko vrijeđanje upućeno Sammiru, zviždanje svaki put kad bi primio loptu. To još nisam doživio prateći našu reprezentaciju 20-ak godina, ali isto tako ne pamtim ni kad je momčad iskazala takvo zajedništvo i čvrsto stala iza mladića koji je postao metom opće histerije u zadnja dva tjedna. Smiješna je teorija da je Štimac pozvao Sammira jer mu je to naredio Mamić, kako bi ga lakše prodao u inozemstvo! Jer, logika govori: Štimca nitko neće zadržati na izborničkoj funkciji ne bude li rezultata, a najmanje Mamić! Pozvao ga je jer mu treba, jer Hrvatska nema takvoga igrača, s hrvatskim korijenima \"od stoljeća sedmog\"!

Naš ponos i svetinja

Nadalje, ne bude li Sammir dobro igrao, neće ni biti u reprezentaciji. Bude li, pak, opravdao poziv, kao što ga je opravdao u onih 20-ak skopskih minuta, najviše će profitirati naša reprezentacija u pohodu na SP! Potom izbornik, koji će si dobrim rezultatom učvrstiti poziciju, pa se tek na kraju može govoriti o tome da će Sammir dobrim igrama u nacionalnoj vrsti privući pozornost inozemnih klubova!

A što je, na kraju krajeva, loše i nenormalno u tome? Nije li put većine naših reprezentativaca bio takav? Naravno da jest. Ili, pak, iza te hajke na Sammira stoji nešto drugo? No, kako god bilo, huligani će na hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji slomiti zube. Ona je naš ponos i svetinja!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije