Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI FENOMEN

Kineskinja je luda za Lukom Modrićem: 'Morala sam doći pogledati njegovo zadnje veliko natjecanje'

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
26.06.2024.
u 16:09

Toliko puta sam ga gledala na televiziji u dresu Reala i hrvatske reprezentacije da sam jednostavno morala doći i vidjeti ga uživo. Čak sam imala namjeru ostati na još jednoj utakmici Hrvatske, ali dogodio se peh u zadnjoj minuti sudačke nadoknade - rekla je Zhao

Kad već naši nogometaši nisu na travnjaku ostvarili dobre rezultate na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, onda su medalju zaslužili naši navijači. Teško je vjerovati da je ijedna od 24 reprezentacije, izuzev domaćina, imala tako veliku podršku ne samo na tribinama nego i u gradovima u kojima su se igrale utakmice. Na tribinama Red Bull Arene u Leipzigu za Hrvatsku je navijala i jedna Kineskinja. Bila je obučena u dres naše reprezentacije.

– Zovem se Zhao i došla sam iz Šangaja. Obožavam nogomet, a posebno Luku Modrića. Jednostavno sam morala doći na njegovo posljednje veliko natjecanje. Toliko puta sam ga gledala na televiziji u dresu Reala i hrvatske reprezentacije da sam jednostavno morala doći i vidjeti ga uživo. Čak sam imala namjeru ostati na još jednoj utakmici Hrvatske, ali dogodio se peh u zadnjoj minuti sudačke nadoknade. Bila sam okružena brojnim hrvatskim navijačima i moram priznati da dugo nisam vidjela tako tužnu skupinu navijača – rekla je Zhao.

Iz Japana je došao i jedan stariji bračni par. I oni su navijali za Hrvatsku.

– Pratimo nogomet od Svjetskog prvenstva 2002. godine. Naša prva utakmica bila je u Ibaraki kada su igrale Hrvatska i Italija. Od tada smo zavoljeli hrvatsku reprezentaciju i pratimo je na velikim natjecanjima kad god stignemo. Nažalost, nismo bili u Rusiji i Kataru kada ste bili drugi i treći, ali bili smo u Njemačkoj 2006. te na EP-u 2008. i 2016. godine. Naravno, Luka Modrić je najbolji. Žao mi je što je Hrvatska na ovakav način ostala bez osmine finala – rekao je Kato, bivši knjigovođa.

Od velike sreće do velike tuge. Tako bi se mogla opisati ta posljednja minuta susreta između Hrvatske i Italije.

– U Leipzig sam došao s prijateljem. Kad je počela sudačka nadoknada, nazvao sam suprugu i rekao sam da se sljedeći vikend pakira za Berlin. Rekao sam da je zaslužila jedan ovako lijep poklon. Gdje ćeš ljepše – vikend u Berlinu i utakmica osmine finala. Kada sam završio razgovor, Talijani su zabili gol. Ništa od Berlina, ništa od vikenda u Njemačkoj. Zvala me odmah supruga, ali nisam se imao snage javiti. U šoku sam – rekao je jedan od navijača.

Leipzig: U posljednjem trećem kolu skupine B na EURU hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 1-1 protiv Italije
1/6

Jutro nakon utakmice Leipzig je prazan. Samo dan ranije bio je pun hrvatskih navijača. Tu i tamo sreo sam još pokojeg navijača koji je pakirao putne torbe.

– Najgore od svega što sad moram voziti do Splita. Nije isto kada voziš sretan ili kada voziš razočaran. Tko će sad dočekati sljedeće veliko natjecanje. Liga nacija me ne zanima, a na Svjetsko prvenstvu u Ameriku, Kanadu i Meksiko sigurno neću ići. Osim ako ne dobijem na lutriji. A imam u životu toliko sreće kao naša reprezentacija na ovome Europskom prvenstvu – istaknuo je Duje, navijač iz Splita.

Komentara 1

ST
Stručnjak
17:23 27.06.2024.

Mogli ste bar staviti sliku nje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije