Pobjeda 1:0

Kramarić pogotkom u debiju donio Rijeci pobjedu u Koprivnici

Rijeka, Slaven Belupo, Andrej Kramarić (1)
Marijan Susenj/Pixsell
15.09.2013.
u 20:59

Domaći navijači negodovali su jer su smatrali da je akciji za pogodak prethodio prekršaj Rijekinog igrača na Raku

Rijeka je u Koprivnici pobijedila Slaven Belupo, koji nikad nije imao lošiji start u prvenstvo, s minimalnih 1:0. Bez obzira na brojne izostanke, Rijekina momčad od prve minute nametnula je svoj ritam i pokazala da je u Koprivnicu došla po sva tri boda.

Kek svako malo na nogama

Gosti su poveli u 14. minuti kad je Pokrivač dubinskom loptom na lijevoj strani pronašao Kramarića, a ovaj je s ruba šesnaesterca odapeo po golu. Vratar domaćih Rodić uspio je samo dotaknuti loptu. Domaći navijači negodovali su jer su smatrali da je akciji prethodio prekršaj Rijekinog igrača na Raku, ali završilo je velikim slavljem brojne Armade, koja je, usput rečeno, kasnila na utakmicu zbog jake kontrole domaće redarske službe.

Prije vodstva Rijeke, Rodić je dvaput spašavao farmaceute, sjajno je obranio udarce Mujanovića i Kvržića. Trener gostiju Kek svako malo bio je na nogama i davao savjete svojim igračima, dok je Katalinić, koji je iznenadio ostavljanjem na klupi mladog reprezentativca Čanađije, bio naizgled miran i uglavnom je sjedio.

Za goste su u prvom sastavu istrčali bivši farmaceuti Mujanović i Benko, a na klupi Rijeke bio je i Brezovec. Bez obzira na stare trzavice između domaće publike i Benka, ni on niti druga dvojica spomenutih igrača, nisu bili izviždani. To je iznimno fer i sportski, ali nitko ne može pobjeći i od činjenice da je gostima uvijek lijepo igrati u kazališnom ambijentu koprivničkog stadiona. Da bude bučnija, publiku nije natjerala ni degustacija crnog piva lokalne pivovare uoči utakmice.

Glavica promašio bod

Slaven je mogao izjednačiti u 33. minuti. Novinić je nakon pogreške Marića izbio pred vratara Vargića, zaobišao ga, ali i početnički pucao izvan okvira mreže.

Treneri na poluvremenu nisu ništa mijenjali, a nije se popravio ni semafor koji nije pokazivao vrijeme. Novinić je u 51. minuti imao sjajnu priliku za izjednačenje, ali sa samo nekoliko metara zicer je skinuo Vargić. Odmah potom Benko je sjajno izveo slobodnjak s 20-ak metara, ali Rodić loptu izbacuje u korner. U samoj završnici, u 88. minuti Glavica je loše pucao i promašio prigodu za izjednačenje.

>>Ivković ljutit: Kvazi-stručnjaci iz U-21 igraju se karijerama igrača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije