Engleska

Liverpoolu gradski derbi, United i City bez problema

liverpool
AFP
01.10.2011.
u 18:31

Pogocima 58 milijuna funta vrijednog napadačkog dvojca, Andyja Carrolla (71.) i Luisa Suareza (82.), Liverpool je u gradskom derbiju na gostujućem Goodison Parku svladao Everton 2:0 (0:0)

Ključni trenutak zbio se u 23. minuti, kad je sudac Martin Atkinson neopravdano i "revolveraški" isključio Evertonova Jacka Rodwella zbog navodnog grubog prekršaja na Suarezu.

Rodwell gotovo da nije dirnuo Suareza, izbio je loptu, no Atkinson je to drukčije vidio i oštetio Everton, pokazavši svoj 15. crveni karton od početka prošle sezone! Liverpool je s igračem više dominirao, a u 44. minuti, Kuyt nije iskoristio 11-erac, opravdano dosuđen nakon prekršaja Jagielke na Suarezu – vratar Tim Howard sjajno je obranio Kuytov udarac.

Dvije minute kasnije, Adam je uzdrmao prečku. Do vodstva je Liverpool došao u 71. minuti – Jose Enrique probio je lijevi bok, ubacio je povratnu loptu u 16-erac, Kuyt ju je propustio, a Carroll je s devet metara zabio!

Osam minuta prije kraja, Suarez je iskoristio nespretnost domaćih braniča i postavio konačnih 2:0, a u 92. minuti Kuyt je uzdrmao vratnicu...

Luka Modrić, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka u nedjelju će sa svojim Tottenhamom igrati derbi protiv Arsenala (17 sati). Tottenham je samo jednom poražen protiv Arsenala u zadnjih šest prvenstvenih utakmica, a zadnji put na White Hart Laneu prije četiri godine (1:3).

K tome, Arsenal ne zna za prvenstvenu pobjedu u gostima već sedam utakmica i ne pobijedi li u nedjelju, izjednačit će taj negativni rekord ostvaren u sezoni 1991./92., kad osam puta uzastopno nije pobijedio u gostima...

Pod povećalom će biti nastup nekadašnjeg napadača Arsenala, Emmanuela Adebayora, koji je sad na posudbi u Tottenhamu...

Zabijem li gol, neću ga proslavljati kao što bih slavio da nekom drugom zabijem, ipak sam u Arsenalu proveo tri lijepe godine – rekao je Togoanski napadač, koji je u dresu Arsenala imao nevjerojatnu statistiku protiv Tottenhama – u devet nastupa, zabio je čak osam golova...

Rezultati 7. kola: Everton – Liverpool 0:2, Manchester United – Norwich 2:0, Blackburn – Manchester City 0:4, Sunderland – WBA 2:2, Aston Villa – Wigan 2:0, Wolverhampton – Newcastle 1:2.

Poredak: Manchester United i Manchester City po 19 bodova, Newcastle 15, Chelsea (-1) i Liverpool po 13, Aston Villa 11, itd...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije