NOVA STRANICA POVIJESTI Bijeli i službeno postali sportsko dioničko društvo

Mali kao kulisa, šefovi Peroš, Miličić i Fiorentini

22.11.2008.
u 14:57

Onih koji su sumnjali da će se dogoditi dan kad će se Hajduk pretvoriti u sportsko dioničko društvo bilo je i previše. Ali, prevarili su se, jučer se i to dogodilo. U maloj dvorani na Gripama održana je osnivačka skupština Hajduk š.d.d. Bilo je impresivno, ukusno uređena dvorana, iz zvučnika su odzvanjale Hajdukove pjesme, glavni autor scene, glasnogovornik Davor Pavić zadovoljno se šetkao dvoranom.

U Nadzorni odbor velikom većinom glasova na četiri godine izabrani su Jako Andabak, Ivan Kuret, Marko Ivkošić, Tomislav Mamić, Ante Sanader, Mirko Klarić, Kruno Peronja, Ivan Rimac i Damir Gabrić.

Glasovi protiv političara
Od predloženih kandidata povukli su se Mate Peroš i Luka Miličić. Obojica su se zagonetno smješkala, skrivala se u izjavama, ali jasno je zbog čega nisu u Nadzornom odboru. Peroš će biti predsjednik uprave, a Miličić član zadužen za sponzore i poslovanje kluba, dok će Fredi Fiorentini biti zadužen za sportsku tematiku. Njih trojica uskoro će dobiti menadžerske ugovore i vodit će glavnu riječ u Hajdukovu poslovanju.

Maestralno je skupštinom dirigirao odvjetnik Vinko Radovani, onima koji se nisu javili za raspravu na vrijeme nije dopustio izlazak na pozornicu, tako da je sve skupa bilo završeno za točno sat i 15 minuta.

Nitko od predloženih nije ni mogao ne proći, sve je to bila unaprijed pripremljeno, jer svaka dionica vrijedila je jedan glas. A veliki dioničari, njih 13 drže 91,4 posto dionica.

No, valja notirati da je većina od prisutnih malih dioničara (ukupno je bilo 440 dioničara) bila protiv političara u Nadzornom odboru. Tako su protiv župana Ante Sanadera glasovali vlasnici 264 dionice, protiv gradonačelnika Kureta bilo je 185 dionica, protiv Krune Peronje 271 dionica, protiv Mirka Klarića bilo je 259 dionica. S druge strane, protiv Jake Andabake glasovalo je tek 11 dionica, protiv Tomislava Mamića 12 dionica.

Andabakovo obećanje
– Mi smo ovdje ionako samo kulisa – komentirao je jedan od malih dioničara, koji je sjedio uz novinara Večernjeg lista, također malog dioničara Hajduka.

A ovacije je dobio Jako Andabak, prvi koji je u uložio veliki novac u Hajduk.

– Dajem obećanje da ćemo ovu dužnost obavljati uvijek u interesu Hajduka. Moj prijedlog će biti da se Nadzorni odbor proširi na 11 članova i da mali dioničari u njega izaberu jednog dioničara – rekao je Andabak.

Prije njega je odzvanjalo “volim te, Hajduče”, iz dvorane je na put za Koprivnicu skandiranje ispraćen stručni stožer predvođen Antom Mišom.

Sljedeći je korak preoblikovanja dokapitalizacija nakon koje će većinski vlasnik postati grad Split.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije