FINALE

Marcelić i Meeks glavna briga

02.06.2004.
u 00:00

Zaustavimo li ih, bit ćemo bliže pobjedi, kaže Sesar

ZAGREB - Večeras (20 sati) Cibona VIP i Zadar započinju finalni niz doigravanja. Vukovi već s prvom utakmicom žele započeti i pozitivan niz.

- Ove sezone slavili smo u svim domaćim ogledima sa Zadrom, pa nema razloga da prekidamo tradiciju. Želimo otvoriti finale pobjedom i otići s prednosti na drugu utakmicu u Zadar - kaže Josip Sesar, u posljednje vrijeme najbolji Cibonin igrač.

Sesar je još dodao da zna koliko je važno započeti finalni niz pobjedom. Vukovima ne nedostaje motiva, žele prvi trofej u posljednje dvije godine.

- Bit ćemo usredotočeni i uopće se ne zamaramo dugim nizom. Želimo u svaku finalnu utakmicu ući sa željom za pobjedom - prisnažio je Cibonin trener Dražen Anzulović.

On je pak naredio svojim igračima u polufinalnim ogledima sa Šibenikom presing-zonu, sustav obrane kojim se suparnika napada već pri prijenosu lopte. Šibenik je vjerojatno bio tek pokus za Zadar.

Momčad Danijela Jusupa stiže u Zagreb sa samo jednim organizatorom igre. Jakov Vladović morat će se čuvati, jer pričuvni razigravač Marin Pestić još nije potpuno pripravan.

- Naša je mala prednost što smo imali dan više odmora od Zadrana. Kad se pogleda momčad Zadra jasno je da će nam najveća opasnost prijetiti od Michaela Meeksa i Davora Marcelića. Zaustavimo li njih dvojicu, bit ćemo korak bliže pobjedi. Jasno, pri tome ne valja ispustiti iz vida ni Marka Bulića ili Jakova Vladovića - otkrio je ključne suparnikove točke Josip Sesar.

Za razliku od nekih prijašnjih sezona, ovogodišnji finalni niz igra se na tri pobjede nekog od finalista. Cibona je favorit, uostalom, tako govore i u Zadru.

- Na priče iz Zadra nećemo se osvrtati, nego ćemo sve svoje kvalitete pokušati dokazati na parketu - zaključio je Dražen Anzulović.

Finale počinje...

TVRTKO PULJIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije