Odlazak K-1 legende

MAX!: Bernardo je trebao doći na Mirkovu borbu u Arenu

'sport.......zagreb.......31.10.2003. dom sportova , final fight ,  mike bernardo vs sergei gur foto: igor kralj'
''
21.02.2012.
u 18:18

Dvije godine živio je u zagrebačkoj Dubravi, glumio s Božidarom Alićem

"Mislio sam da su borci neki tipovi koji samo gledaju gdje će i kome polomiti vrat, ali nakon što sam s Mikeom Bernardom proveo dva mjeseca na filmskom setu, ne samo da sam promijenio to svoje blesavo mišljenje nego od sada imam jednog novog, i to sjajnog prijatelja!"

Tako je američki glumac Martin Sheen opisao legendarnog južnoafričkog K-1 borca Mikea Bernarda (28. srpnja 1969. – 14. veljače 2012.) nakon snimanja filma Milost mora u režiji našeg Jakova Sedlara. Bernardo je u tom filmu igrao poštara Ivana Miletića, uz naše glumce, Božidara Alića i drugih.

Točno prije deset godina, od 2002. do 2003. Južnoafrikanac je živio u Zagrebu, imao stan u zagrebačkoj Dubravi, kamo je došao jer ga je pozvao tadašnji menadžer Orsat Zovko.

– Mike Bernardo bio je duša od čovjeka, jedan od najinteligentnijih sportaša koje sam upoznao – rekao je šokirani Orsat Zovko nakon što je doznao da mu je dugogodišnji prijatelj preminuo sa 42 godine, u svojem domu u Cape Townu (JAR).

Iako uzrok smrti nije posve jasan, nagađa se kako je počinio samoubojstvo, a iz krugova bliskih borcu, na to ga je nagnala dugogodišnja borba s teškom bolešću. Oni koji ga poznaju tvrde da se taj veseljak, intelektualac i šaljivac u posljednje vrijeme povukao u sebe...

Uz Hrvatsku ga veže mnogo toga, osim spomenute glumačke uloge, rado je dolazio u Zagreb, a trebao se sljedećeg mjeseca i vratiti.

– Mikea sam zvao da 10. ožujka dođe na Cro Copov meč u Arenu, čuli smo se nedavno, dogovor je bio da će podržati Cro Cop Final Fight – dodao je Zovko, Filipovićev menadžer.

Nakon što je osvojio svjetsku boksačku titulu po WBF-u u teškoj kategoriji, preselio se u Dubravu, gdje ga je u Leonardo Boxing Clubu trenirao proslavljeni Leonard Pijetraj.

– Bio je dobrica, kao plišani medo! Tučnjava mu nije bila ni na kraj pameti, sve dok ne bi ušao u ring – opisao ga je Pijetraj.

Više pročitajte u Maxu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije