nema velikana kao '98

Modrić pretječe Olića, ali nije ni među 50 na svijetu

Luka Modrić
Reuters
28.05.2010.
u 11:48

Naši najbolji igrači imaju plaće od dva do gotovo četiri milijuna eura, ali samo Ivica Olić igra u vrhunskom klubu.

Dalje ruke od Luke Modrića!, nedvosmisleno je poručio menadžer Tottenhama Harry Redknapp i Alexu Fergusonu (Manchester United) i Carlu Ancelottiju (Chelsea) koji su pokazali interes za najboljega hrvatskog nogometaša.

Redknapp je dovoljno iskusan da zna kako može umiriti i Modrića, ali i odbiti kupce. Pa će tako Luki Modriću dati tjednu plaću od 80 tisuća eura (dosad je iznosila 50 tisuća, nap. a.), pa će naš nogometaš godišnje primati 3,840.000 eura. I postati najplaćeniji hrvatski nogometaš te preuzeti primat Ivici Oliću koji u Bayernu dobiva 3,3 milijuna eura godišnje.

Kolo Toure preplaćen

– Želite li Tottenham na najvišoj razini, ne smijemo prodati ključnog igrača – rekao je Redknapp.

Modrić je lider devete reprezentacije po Fifinoj ljestvici, koje neće biti na SP-u. Listajući zarade svjetskih nogometnih zvijezda, otkrili smo da ideolog Bilićevih dečki ne može ući niti među 50 najplaćenijih (samo godišnja primanja od kluba, bez dodatnih marketinških primanja). Naime, 50. je Alessandro Del Piero, iskusni Juventusov veteran koji prima 4,5 milijuna eura. Neki igrači, poput Kolo Turea, dobivaju više od pet milijuna eura, ali samo zato što igraju za Manchester City, čiji vlasnici plivaju u milijunima eura.

No, pogledamo li naše najbolje nogometaše, njihova godišnja primanja otkrivaju zgodan detalj, koji je i logičan i opravdan. A to je da samo Ivica Olić (Pranjić u to nije uključen jer ima manja primanja i nije vrhunski igrač, nap. a.) igra u klubu iz onog kruga najotmjenijih. Jer Tottenham, HSV, Šahtar... to svakako nisu.

Luka bez klupskog dosega

Nema nas u JAR-u, ali mi danas, realno, imamo samo Olića i Modrića, koji treba nešto veliko i napraviti u klupskom nogometu, kao što su to svojedobno napravili Šuker, Prosinečki, Boban i Bokšić, koji su igrali u vrhunskim klubovima i osvajali europske naslove. Nedvojbeno da bi neki kockasti sigurno dobili na cijeni da je Hrvatska u JAR-u. Drugi će put više paziti.

Komentara 2

GA
gafe
12:23 28.05.2010.

jel vlak vrhunski novinar, sto posto nije !

OB
-obrisani-
13:02 28.05.2010.

pa modric moze biti i bolje placeni od olica ali nemoze nikad igrat kao partizan olic, zakaj partizan, zato jer je to njegov nadimak a dobio ga je od bajernovih igraca, na koncu samo olicu i iskljucivo olicu mogu zahvalit kaj su dosli do finala kupa sampiona, modric opet nema kaj trazit ni u mancesteru a jos manje u celziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije