Mornar o nogometu

'Možemo samo apelirati na razum svih koji su upleteni u slučaj i na sportsko ponašanje'

Vedran Mornar
Željko Lukunić/PIXSELL
25.11.2014.
u 12:19

Nije dobro da se ovo događa, nije dobro da se sport koristi u političke svrhe, ali ja se nadam da ćemo nekakvo razumno rješenje iznaći, kazao je ministar Vedran Mornar

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar osvrnuo se danas na navijačke nerede te na odluku Hajduka da ne zaigra utakmicu s Dinamom te poručio da njegovo ministarstvo, nažalost, malo toga po tom pitanju može napraviti.

- Mi možemo apelirati na razum, na sportsko ponašanje, na kraju to je sport, a ne politika, i u dogovoru sa svima, ja ću pokušati razgovarati s HNS-om i zainteresiranim stranama u ovom slučaju. Ali tu nažalost moje ovlasti prestaju. Nije dobro da se ovo događa, nije dobro da se sport koristi u političke svrhe, ali ja se nadam da ćemo nekakvo razumno rješenje iznaći. Možda novim zakonom o sportu sljedeće godine uredimo i način izbora predstavnika u nacionalne sportske saveze, međutim, sada mi ne možemo ništa, niti nametati sankcije Hajduku niti se uplesti u taj slučaj, pravila UEFA-e su tu dosta jasna. Mi možemo apelirati na razum svih koji su upleteni u slučaj i na sportsko ponašanje – objasnio je ministar Mornar.

>>Klubovi su podijeljeni, neki su protiv čelnika HNS-a i Mamića, neki za njih

>>Ustanak Splićana: Hoće li za vikend bojkotirati sve lige?

Komentara 9

PO
portugisac
13:25 25.11.2014.

Treba apelirati na predsjednika Josipovića jer treba vratiti sve u prvobitno stanje. Nekoliko dana pred tu utakmicu on je počeo prebrojavati koliko je kojih u HNS-u. Smetalo mu je što je u predsjedništvu 11 iz HDZ pa je ukjučio crvenuu mašineriju da sve rasturi. Žalosno ali on je ipak "mirotvorac".

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:24 25.11.2014.

Zašto ne osudiš huligane ili čitava Vlada podržava nasilje ?

Avatar cluesblues
cluesblues
16:02 25.11.2014.

pa postoji samo jedan subjekt koji je upleten u to a to je hajduk, i jedino je pitanje dal ce ga se kaznit ili ce ga se pustit da i dalje radi kaos u hrvatskom nogometu i na taj nacin pokusava prikriti vlastite probleme i nesposobnost likova koji ga vode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije