Derbi u Engleskoj

Najbolji Tottenhamov igrač Modrić uvjeren: Srušit ćemo niz Cityja!

'Tottenham Hotspur\'s Croatian midfielder Luka Modric (R) vies with Bolton Wanderers\' English midfielder Nigel Reo-Coker (L) during the English Premiership match between Tottenham Hotspur and Bolton
'BEN STANSALL'
22.01.2012.
u 11:39

City je ove sezone nedodirljivi domaćin na svom Etihad stadionu – u deset utakmica upisao je svih deset pobjeda, postigavši čak 31 gol, primivši samo četiri!

Može li Tottenham posve zakomplicirati utrku za naslovom i približiti se Manchester Cityju na samo dva boda? Za takav je zaplet momčadi Harryja Redknappa potrebna pobjeda u nedjeljnom derbiju u Manchesteru (14.30 sati), a naš reprezentativac Luka Modrić kaže:

– Iako smo neočekivano doma kiksali s Wolverhamptonom, nije to bio kraj svijeta. Okrenuti smo nedjeljnom derbiju, ozračje u svlačionici je odlično, razmišljamo pozitivno i jedva čekamo tu veliku utakmicu – rekao je Modrić.

City je ove sezone nedodirljivi domaćin na svom Etihad stadionu – u deset utakmica upisao je svih deset pobjeda, postigavši čak 31 gol, primivši samo četiri! No, Modrić nije impresioniran tim brojkama:

– Svaki niz ima svoj kraj, možda je baš sad došlo vrijeme da mi prekinemo taj sjajni Mancinijev niz uspjeha!

Ima li Tottenham snagu i kvalitetu za pobjedu u možda i najtežoj ovosezonskoj utakmici?

– Zašto ne? Svi smo optimisti, pokušat ćemo pobijediti! Uspijemo li se nametnuti Cityju, moglo bi biti svašta – rekao nam je Modrić.

Tenzije su između dva kluba podignute do maksimuma, a i Tottenhamov menadžer, Harry Redknapp, "okrznuo" je menadžera Cityja, Roberta Mancinija:

– Živcira me njegovo mahanje rukom kojim sucu pokazuje da suparnički igrač treba dobiti crveni karton! To je učinio dva puta u zadnje četiri utakmice (protiv Liverpoola i Wigana, op. a.) i ne sviđa mi se što radi. Mancini je sa Cityjem napravio stvarno dobar posao i kad smo se susretali, doživljavao sam ga kao stvarno dobrog dečka. Sada me razočarao – kaže Redknapp.

U drugome nedjeljnom derbiju (17 sati), Arsenal će na Emiratesu ugostiti Manchester United. Vidjet ćemo hoće li se na travnjaku pojaviti veterani Paul Scholes i Thierry Henry, bilo bi to kao u dobra stara vremena! Scholes se na molbu Sira Alexa Fergusona vratio na teren da pomogne Unitedu, osakaćenom ozljedama. Henry se vratio iz New York Red Bullsa na dvomjesečnu posudbu u Arsenal i već je u FA kupu zabio gol. Podsjetimo da je u kolovozu na Old Traffordu bilo čak 8:2 za United, nitko nije tako ponizio Arsenal...

– Ne smijemo upasti u zamku strasti i jurnjave za osvetom, ali teško je mojim dečkima izbiti iz glave želju za uzvratom. Uvjeravam ih da bi i minimalna pobjeda bila dovoljna, to su također tri boda, nadam se da će hladne glave i vruća srca moja momčad ući u ovu utakmicu – kaže Arsenalov menadžer Arsene Wenger.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije