DINAMO

Nakon Maribora odlazi i Sedloski

02.07.2003.
u 00:00

Ode li i Olić, Dinamo će ostati bez čak sedam standardnih igrača iz pobjedničke momčadi

ZAGREB - Maksimir je u utorak nakratko oživio, no danas će iza gomile oronulog betona ponovo dopirati samo tišina. Modri se sele u Švicarsku, gdje će odraditi posljednjih 15 dana priprema za novu sezonu.

Nikola Jurčević potpuno je smiren, kao da ga ništa ne može izbaciti iz takta. Pa ni činjenica da svaki dan jedan igrač najavljuje odlazak iz kluba. Najnoviji na toj listi jest Goce Sedloski, makedonski reprezentativac i ljubimac navijača, koji ima sjajnu ponudu izraelskog Makabija iz Haife, kluba iz čijih je redova do reprezentativnog dresa stigao Giovanni Rosso. Goce je jučer posjetio Maksimir i ipak dogovorio svoj ostanak. Ali, samo privremeni. Naime, vrlo je vjerojatno da će Sedloski posljednje minute u modroj majici odigrati protiv Maribora, pomoći svojim suigračima da pobjednički izađu iz ključne utakmice sezone, a onda odletjeti prema Haifi.

- Razmišljamo o dovođenju jednog obrambenog igrača, zamjene za Sedloskog - potvrdio je već poznatu stvar Nikola Jurčević.

Naravno, riječ je o Vedranu Ješi, a i dalje je izgledan Pranjićev dolazak za popunjavanje rupa na lijevom boku.

I tako, malo pomalo, raspada se momčad, koja je u plavi salon vratila naslov prvaka. Butina, Smoje, Marić, Polovanec, Balaban, sad i Sedloski. Čak šest - ode li Olić i sedam - standardnih igrača iz prošle sezone neće najesen nositi na majicama Dinamov grb. Mnogo, previše i za puno jače europske momčadi, bez obzira što su u Maksimiru uvjereni da će i iduću sezonu završiti proslavom u Okrugljaku. Također, plave dvore napustila su i dvojica mladih igrača, 20-godišnjaci Marko Marić i Mladen Pelaić raskinuli su ugovor i i svoju priliku potražit će, priča se, u Kranjčevićevoj.

Ipak, neki se i vraćaju. Enes Mešanović završio je posudbu u Osijeku i, nakon što mu je propao inozemni transfer, danas će biti u zrakoplovu za Švicarsku.

- Treba nam napadač, jer moguće je da nas napusti Olić i ne smijemo ostati nespremni - kazao je Jurčević.

Tako će igrač, koji je prije dva tjedna bio otpisan, postati zamjena za dvostrukog najboljeg strijelca lige.

Tomo NIČOTA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije