Cico i njegovi dečki nanjeli su nam bol koja je dominirala i kada su otišli

Navijači: Jedini hrvatski junaci

sp-navijaci-txt.jpg
import
09.07.2006.
u 18:37

Vlak je, punih vagona dojmova koji se još miješaju, krenuo dolje prema jugu, nakon najveće nogometne zabave kojoj smo ikad svjedočili. A spremajući se, fokus zanimanja razložno je bio usmjeren prema kockastima, prema Zlatku Kranjčaru koji je kroz kvalifikacije, pa i u utakmici protiv Argentine, dao naslutiti da će hrvatski navijač i novinar biti i te kako važan u Njemačkoj.

Šok u Stuttgartu
No, baš Cico i njegovi dečki nanijeli su nam u sudaru s Australijom toliko jaku bol da je ona dominirala svakim danom kada Hrvatske ovdje više nije bilo. Bio je to užas u Stuttgartu, koji je teško riječima i opisati, šok za desetke tisuća hrvatskih navijača koji su nedvojbeno jedni od junaka SP-a.
Samo je domaćina i Engleza brojčano bilo više, a fanovi u kockicama su bili pobjednici u konkurenciji Francuza, Talijana, Nizozemaca, o Južnoamerikancima da i ne govorimo. Bili su nešto po čemu će se ovaj turnir pamtiti, ponašali su se pristojno, bili odani svojoj momčadi do neba.

Velesile uvjerljive
- Volim te, Hrvatskoooo! - pjevalo se očiju punih suza na Gottlieb-Daimler stadionu u Stuttgartu nakon što smo već napustili SP.
Zbog svega u HNS-u moraju odgovorati najprije njima, običnim ljudima kojima je nogomet više od usputne zabave.
Nogometni turnir ne može dobiti pet zvjezdica, gušila ga je taktika, sve više momčadi igra s jednim napadačem, malo se i premalo riskiralo u igri. Oni koji su to i činili, na kraju su profitirali. Velike nogometne sile ponovno su potvrdile da vladaju, samo je ispadanje Brazila senzacija, no kako su izgledali, to je logičan epilog.
Nismo vidjeli ni neko novo igračko ime, a organizacija je bila njemački hladna, kruta, ponekad intrigantna. No, Nijemci su to mehanički točno priveli kraju, profit je ogroman, jer osim stadiona nije bilo većih infrastrukturalnih zahvata, a zaluđenost nogometom odavno je opila svijet.
Sve je brzo prošlo, za četiri godine novi susret zakazan je u Južnoafričkoj Republici. Za najveću avanturu u Fifinoj povijesti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije