OSVOJIO JE SVE

Nijemci jedva čekaju vidjeti Modrića: 'Luka treba još jednu stvar da okruni karijeru'

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
15.06.2024.
u 08:19

"Zlatnom dečku nedostaje zlatna medalja s Hrvatskom. Bio je tako blizu. Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine vodio je Hrvatsku do finala kao najbolji igrač turnira, ali izgubio je od Francuske 2:4", piše njemački Bild

Hrvatska nogometna reprezentacija će natjecanje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj otvoriti utakmicom protiv Španjolske na berlinskom Olimpijskom stadionu. Prvi je to u nizu velikih susreta koji će se igrati u zahtjevnoj skupini B. Vatreni će danas u 18 sati istrčati na stadion u njemačkoj prijestolnici i nastojati dobro započeti prvenstvo. Nakon toga ih 19. lipnja čeka ogled protiv Albanije, a potom i vjerojatno odlučujući dvoboj s Italijom 24. lipnja.

Dodatni segment koji potiče interes europske nogometne javnosti za hrvatske nastupe na ovome prvenstvu je i Luka Modrić. Hrvatski kapetan je posljednji osvajač Zlatne lopte i dalje aktivan na europskom tlu, živuća legenda Real Madrida te osvajač svjetskog srebra i bronce. Također, Modriću je 38 godina. Premda je praktički osigurao još jednu sezonu u Madridu, ovo mu je vjerojatno posljednje natjecanje s reprezentacijom.

GALERIJA Hrvat se u Berlinu pojavio u Ferrariju s 'kockicama' i izazvao veliku pozornost

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.
1/7

Toga su se dotakli i iz Bilda u tekstu "Zlatko za Luku Modrića". "Kad Hrvati započnu Euro 2024 utakmicom na berlinskom Olimpijskom stadionu protiv Španjolske, cijela će zemlja navijati za heroja nacije. Od sad nadalje, suigrači i navijači napravit će sve što mogu da Modrić napokon okruni veličanstvenu karijeru koja je na zalasku", navodi Bild i dodaje:

"Svjetska zvijezda Modrić (38) u karijeri je osvojila gotovo sve što se moglo. Ipak, njegova karijera ima jednu malu manu. Zlatnom dečku nedostaje zlatna medalja s Hrvatskom. Bio je tako blizu. Na Svjetskom prvenstvu 2018. godine vodio je Hrvatsku do finala kao najbolji igrač turnira, ali izgubio je od Francuske 2:4. Iste je godine bio proglašen najboljim igračem Europe, svijeta i dobio je Ballon d'Or. Osvojio je svjetsku broncu 2022., a prošle godine srebro u Ligi nacija. Modrić je sad u vjerojatno posljednjoj misiji za osvajanje zlata. S 38 godina vjerojatno igra svoj posljednji veliki turnir. Cijela zemlja želi da okruni veličanstvenu karijeru."

VIDEO Trening nogometnih reprezentativaca u Neuruppinu uoči prve utakmice na EP

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
11:37 15.06.2024.

Uvek je bila dvojba Džaja ili Šekularac pa Kiksi ili Pižon a onda se pojavi mali Luka i postade najbolji igrač s ovih prostora i to zauvek, jaooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije