Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK UDARAC

Nijemcima oduzet ključan penal. Navijači ogorčeni sucem: 'Odvratno, ne zaslužuje biti na Euru'

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/4
05.07.2024.
u 21:33

"Ja sam više na strani penala jer je ruka bila očito odmaknuta od tijela. Taylor je smatrao da je bila riječ o neutralnoj kretnji. Šteta je da takvo što odlučuje o ishodu utakmice", rekao je sudac Torsten Kinhofer za Bild

Nogometne reprezentacije Njemačke i Španjolske odigrali su utakmicu prepunu uzbuđenja dostojnu naziva finala prije finala. Nakon prvoga poluvremena bez pogodaka, u drugome se dijelu sve otvorilo. Najprije su Španjolci poveli golom Danija Olma u 51. minuti. Nakon sjajnog prizemnog dodavanja Laminea Yamala u sredinu, bivši igrač Dinama je bio na mjestu i precizno skrenuo loptu kraj Manuela Neuera u mrežu.

Nijemci su se tada probudili i krenuli pritiskati kako bi došli do izjednačenja. Uz mnoge propuštene prilike i nesretne grede, spas je donio Florian Wirtz u 89. minuti susreta. Još jedan sjajan pogodak veznjaka Bayer Leverkusena održao je Elf u utakmici koja je otišla u dramatične produžetke. Nastavila je Njemačka napadati, a sporna situacija dogodila su u 106. minuti kada je Jamal Musiala snažno zapucao, a put lopte prema golu zaustavila je ruka Marca Cucurelle.

GALERIJA Zavirite u raskošnu kuću Luke Modrića u elitnom zadarskom naselju Kožino

Euro 2024 - Quarter Final - Spain v Germany
1/11

Premda je ruka igrača Španjolske bila u potpunosti ispružena i odmaknuta od tijela, britanski sudac Anthony Taylor odmahnuo je glavom sugerirajući da nema govora o kaznenom udarcu. Štoviše, odbio je uopće pogledati VAR snimku i pustio je igru dalje. Mikel Merino je zabio u 119. minuti za konačnih 2:1, a Nijemci mogu samo žaliti propuštene prilike i komentirati upitno suđenje Taylora.

"Ja sam više na strani penala jer je ruka bila očito odmaknuta od tijela. Taylor je smatrao da je bila riječ o neutralnoj kretnji. Šteta je da takvo što odlučuje o ishodu utakmice", rekao je sudac Torsten Kinhofer za Bild. Mnogi navijači su puno oštriji od njemačkog suca. "Uvijek ista priča s engleskim sucima. Ne bi ih se trebalo puštati na ovakve turnire. Neka ostanu u Premier ligi", stoji u jednom od komentara, a drugi dodaju: "Anthony Taylor ne zaslužuje suditi Premier ligu, a kamoli Europsko prvenstvo. Odvratno suđenje."

Komentara 44

Avatar MarkoHR
MarkoHR
22:03 05.07.2024.

Od svih penala koji su dosuđeni na ovome prvenstvu, ovaj je bio najviše opravdan i najmanje sporan! Igrač je rukom obanio udarac prema golu. Tu veliku englesku sramotu vidio je cijeli svijet. SRAMOTA do neba.

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
22:04 05.07.2024.

Kroos je trebao letit s terena već nakon 10 minuta. Lopta je išla u gol, ali rukica joj se našla na putu - penal čist ko njemačka suza nakon poraza.

DU
Deleted user
22:09 05.07.2024.

Kroos je trebao dobiti dva žuta tj. crveni.Sudac se totalno pogubio od početka i imam osjećaj da je često "kompenzirao" svoje greške na štetu jednih ili drugih. Čudan lik.Glede penala,zamislite da je igrala Hrvatska protiv Njemačke i da hr. igrača pogodila tako lopta.Što mislite ,bi li svirao penal? Ja sam siguran,dok si reko P!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije