Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOPTA JE OKRUGLA

O sudbini vatrenih mogli bi odlučivati - žuti kartoni! Evo što se mora poklopiti za najluđi mogući scenarij

Euro 2024 - Group B - Spain v Croatia
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS
1/3
24.06.2024.
u 09:22

Više će se znati već večeras, kada Hrvatska od 21 sat igra protiv Italije, a Španjolska protiv Albanije. Ono što je poznato jest da ako vatreni doista završe drugi, u osmini finala išli bi na Švicarsku, a tu bi utakmicu igrali 29. lipnja u Berlinu u 18 sati.

Hrvatska treba pobjedu protiv Italije kako bi prošla u drugi krug Europskog prvenstva. Remi bi im ostavio male šanse zbog loše gol-razlike (-3). Pobjedom bi imala četiri boda i mogla bi završiti druga, pod uvjetom da Albanija ne pobijedi Španjolsku.

U slučaju da i Hrvatska i Albanija slave u večerašnjim ogledima, situacija bi se dodatno zakomplicirala. Tada bi, naime, Španjolska, koja je već ranije osigurala prvo mjesto skupine, ostala na šest bodova, Albanija i Hrvatska imale bi po četiri boda, dok bi s Europskog prvenstva ispala Italija, koja je do sada stigla do tri boda, i to pobjedom nad Albanijom 2:1.

Kada bi Hrvatska i Albanija pobijedile svoje protivnike sličnom gol-razlikom, drugo bi mjesto pripalo Albancima zbog boljeg uspjeha po tom pitanju. Albanija je trenutno na -1 (3:4), dok Hrvatska ima najslabiju gol-razliku u skupini (2:5). Zabila je tek Albancima dva gola, a primila njih pet, tri od Španjolaca i dva od Albanaca.

Postoji i ludi scenarij gdje bi Hrvatska pobijedila Italiju s dva razlike više nego Albanija Španjolsku te zabilA gol više od Albanaca. Tada bi obje reprezentacije imale identičan omjer i u obzir bi se uzimali drugi kriteriji. Primjerice, Hrvatska svlada Italiju 3-0, a Albanija Španjolsku 2-1, imale bi obje reprezentacije po četiri boda i gol-razliku 5-5. 

VEZANI ČLANCI:

Kako je njihov međusobni ogled završio remijem, sljedeći po redu kriterija su penali, no raspucavanje nije moguće jer su te reprezentacije već odigrale međusobni susret. Gledale bi se stoga potom disciplinske opomene, što su za izabranike Zlatka Dalića dobre vijesti. Hrvatska trenutno ima samo jedan žuti karton, dok Albanija ima pet i, ako bi situacija ostala takva, vatreni bi tada bili drugi. Ako bi bili izjednačeni i po kartonima, prednost bi imala Albanija zbog boljeg kvalifikacijskog rankinga koji ima jer je bila prva u skupini.

Više će se znati već večeras, kada Hrvatska od 21 sat igra protiv Italije, a Španjolska protiv Albanije. Ono što je poznato jest da ako vatreni doista završe drugi, u osmini finala išli bi na Švicarsku, a tu bi utakmicu igrali 29. lipnja u Berlinu u 18 sati. 

FOTO Brojni poznati na tribinama! Lijepa supruga izbornika Dalića vatrene bodrila u društvu sina

Euro 2024 - Group B - Spain v Croatia
1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije