Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA SOFASCOREA

Ovo su najpopularnije utakmice na Euru: Na vrhu Ronaldov Portugal, debakl vatrenih pratili milijuni

Berlin: Razočarani nogometaši Hrvatske nakon poraza od Španjolske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
28.06.2024.
u 08:45

Prvo mjesto drži susret između Portugala i Češke, koji je završio rezultatom 2:1 i privukao nevjerojatnih 10.9 milijuna pregleda. Utakmica između Španjolske i Hrvatske također je bila izuzetno popularna i na svjetskoj razini, odnosno privukla je čak 10.7 milijuna pregleda.

Utakmice hrvatske reprezentacije na ovogodišnjem Europskom prvenstvu privukle su značajnu pažnju korisnika sportske platforme Sofascore. Najotvaranija utakmica Hrvatske, što se tiče korisnika aplikacije u Lijepoj Našoj, bila je ona protiv Italije (1:1), koja je privukla 448 tisuća pregleda. Sljedeća po popularnosti bila je utakmica protiv Španjolske, koju je Hrvatska izgubila s 3:0, s 420 tisuća pregleda. Treća najotvaranija utakmica bila je remi 2:2 protiv Albanije, koju je pratilo 408 tisuća korisnika.

Na svjetskoj razini utakmice koje su privukle najviše pozornosti bile su nešto drugačije. Prvo mjesto drži susret između Portugala i Češke, koji je završio rezultatom 2:1 i privukao nevjerojatnih 10.9 milijuna pregleda. Utakmica između Španjolske i Hrvatske također je bila izuzetno popularna i na svjetskoj razini, odnosno privukla je čak 10.7 milijuna pregleda. Na trećem mjestu nalazi se utakmica između Njemačke i Škotske (5:1) s 10.6 milijuna pregleda.

Tijekom prvog kruga Europskog nogometnog prvenstva Euro24, Sofascore, sportsku platformu koristilo je aktivno, na dnevnoj bazi, više od šest milijuna jedinstvenih korisnika, kazali su nam iz tvrtke.

Foto: sofascore

Podsjetimo, Hrvatska je ispala s Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon dramatičnog remija protiv Italije u trećem kolu grupne faze. Vatreni su ostali bez punog plijena golom Mattije Zaccagnija u osmoj minuti sudačke nadoknade, što se na kraju pokazalo dovoljnim kako bi momčad Zlatka Dalića ostala bez osmine finala.

Inače, Sofascore je sportska platforma i to hrvatske tvrtke sa sjedištem u zagrebačkim Vrbanima . Nudi niz stastističkih podataka u 25 sportova.  Ima 25 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, dok je aplikaciju skinulo ukupno njih 75 milijuna.   

VEZANI ČLANCI:

Osnovali su je Ivan Bešlić i Zlatko Hrkać, dvojica prijatelja iz Klinča Sela, koji su nakon nekoliko poduzetničkih pothvata u sportu pronašli svoju nišu i izgradili tvrtku koja sada ima više od 300 zaposlenih, a osim u Zagrebu i urede na tri kontinenta. Kako funkcionira Sofascore, aplikacija za praćenje sportske statistike i rezultata, možete provjeriti ovdje.

FOTO Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Berlin: Razočarani nogometaši Hrvatske nakon poraza od Španjolske u 1. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/17

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije