ZASLUŽENO SLAVLJE

Pivo, hrana i domaća glazba u svlačionici!

Hrvatska Turska slavlje (1)
Pixsell
16.11.2011.
u 07:07

Pivo, catering te Narodni radio pojačan na najjače dočekali su igrače nakon plasmana na Euro.

Gajbe piva nosile su se vatrenima u "kabinu", na stolu između klupa bili su postavljeni stolovi s hranom, a iz zvučnika je iz sve snage treštao Narodni radio. Koja bi god pjesma svirala, uz nju su vatreni iz sve snage pjevali.

A onda je uletio izbornik.

– Dečki, tooo! Idemo na Euro! – vikao je Slaven Bilić koji je pod južnu tribinu spustio nakon što je dugo pred mikrofonima odrađivao obaveze.

Ne smijemo dugo slaviti

Slavlje je u svlačionici trajalo više od sat vremena, a zatim su presvučeni u "civile" na brzinu posjedali u autobus. Semafori su bili ugašeni, policijska pratnja pod rotirkama zaustavljala je promet kako bi autobus sa dragocjenim teretom što prije stigao na odredište...

– Prvo nas čeka večera u Sheratonu, a nakon njega ne znam što ćemo – kazao nam je Dudu.

– Nakon toga... idemo spontano! – dobacio je uskačući u autobus Luka Modrić.

– Ali ne smijemo dugo, ujutro rano letimo – upozorio je Eduardo.

Duduu će to biti prvo veliko natjecanje, ostali su, više-manje, iskusili svjetla najvećih pozornica, no njega ni sreća ni Cico nisu htjeli...

– Ma pustite to, ima do toga još osam mjeseci, svašta se može dogoditi, nećemo o tome previše – bojao se Eduardo da se ne urekne, a onda ispalio:

– Ma koga god izvučemo, bila to Irska ili Španjolska, nema veze! Glavno da mi idemo "gore".

Joe Šimunić, s druge strane, čeka svoje peto (!) veliko natjecanje.

– Znamo svi da nije bilo dobro u kvalifikacijama, ali to je život. Najvažnije je da smo mi bili pravi kada je najteže. Idemo slaviti, vjerujem da će večeras isto napraviti i navijači – veli Joe.

Darijo Srna vratio se još malo na kritičare.

– Bilo je u posljednjih godinu i pol dana točnih kritika, ali istina i onih netočnih. Na kraju, kvaliteta na koju sam upozoravao došla je na vidjelo. Nogometna reprezentacija rijetka je svijetla točka u današnjoj Hrvatskoj! Nadam se da su napokon svi shvatili da imamo pravog izbornika i da ga trebamo brusiti kao dijamant. Što se Eura tiče, u Ukrajini je sve spremno. A spremno je sve i za slavlje... – dobacio je kapetan Srna.

Samo ne Španjolce

To koje će im protivnike kuglice namijeniti, naše nije mnogo zanimalo, Niko Kranjčar imao je tek uvjet.

– Španjolska! Naravno, da ih izbjegnemo. Zar mislite da bi mi bilo gušt da cijelu utakmicu ne vidimo loptu? Bilo tko drugi...

– Ma na Euru ćemo biti u najboljim godinama, najbolje nas tek čeka! Ukrajina mi je druga domovina, a volio bih igrati u Kijevu, naravno i otvaranje, ali i finale – maštao je Ognjen Vukojević. Otegnuli su, znaju to, a zatim suvereno spasili stvar. A to je dobar osjećaj...

Komentara 23

ST
stefau
07:43 16.11.2011.

Pivo, hrana i cajke, Veseli se narode.

ZE
.zeitgeist.
07:50 16.11.2011.

Kakav narodni radio? Prije seljački!

Avatar Svećenik
Svećenik
07:20 16.11.2011.

Jel mamić plesao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije