humanitarac

Plemeniti Messi platit će liječenje ranjenoj sirijskoj djeci!

Lionel Messi (1)
Reuters/Pixsell
09.03.2012.
u 09:12

Ganuti Messi odlučio se na taj potez nakon što je na TV ekranu vidio brojnu teško ranjenu djecu kako plaču i nemaju odgovarajuću liječničku pomoć.

Nakon što je financijski pomagao ljudima koji su ostali bez domova u tsunamiju i ostalim prirodnim katastrofama, Lionel Messi ponovo kreće u humanitarnu akciju. Vrlo često pokaže da je veliki humanitarac, a ovaj će put, kako je objavio sirijski portal FM Sirija, platiti troškove liječenja za 1500 ranjene djece koja su stradala u 11-mjesečnim sukobima u Siriji između režimskih i oporbenih snaga.

Ganuti Messi odlučio se na taj potez nakon što je na TV ekranu vidio brojnu teško ranjenu djecu kako plaču i nemaju odgovarajuću liječničku pomoć. Kako prenosi portal FM Sirija, Messijev potez nema nikakvu političku pozadinu nego je isključivo ljudski jer Messi nije rekao kojoj će djeci financirati liječenje, nego da će pomoći najteže ranjenoj djeci da odu na liječenje u najbolje bolnice Europe i SAD-a.

Naime, preko međunarodnog Crvenog križa i sirijskog Crvenog polumjeseca Messi pokušava stupiti u kontakt s roditeljima ranjene djece i dogovara da stručni tim liječnika ode u Siriju pregledati djecu kako bi najteži slučajevi bili evakuirani. Također, portal FM Sirija prenosi da će stupiti u kontakt s bivšim argentinskim predsjednikom sirijskog podrijetla Carlosom Menemom, kojega poštuju i vlast i oporba, te ga zamoliti da koristi svoj autoritet kako bi što prije i neometano organizirali evakuaciju ranjene djece.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hrvatin
14:18 09.03.2012.

Svaka cast,veliki nogometas i veliki covjek.Rijetko svijetlo u tami ovog jadnog svijeta koji svaki dan sve vise ima miris mrznje i krvi.Bravo Messi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije