Kup Krešimira Ćosića

"Postigli smo najveći uspjeh u povijesti kluba"

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
'Photoshop'
17.12.2009.
u 16:20

Košarkaši Križevaca nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale Hrvatskog kupa Krešimira Ćosića. Riječki Torpedo bio je ipak prevelik zalogaj za žapce kojima nije pomogla ni fanatična podrška više od tisuću navijača.

 Rezultat 68:76 svjedoči kako se radilo o zaista izjednačenoj utakmici u kojoj su tek dvije, tri lopte odlučile pobjednika. Križevčane su predvodili Ivan Svoboda sa 20 postignutih koševa i Matija Jericha koji je dodao 19 poena, a u redovima košarkaša s Kvarnera, inače vodećoj momčadi A-2 HKL-zapad, najraspoloženiji je bio Pušić sa 18 koševa.

- Dali smo sve od sebe i nitko nije previše nezadovoljan zbog poraza. Ipak smo postigli najveći uspjeh u povijesti svojega kluba - rekao je trener Križevaca Marin Zirdum, koji protiv Riječana nije mogao računati na najbolju petorku jer se već u 5. minuti ozlijedio prvi razigravač Tičina, a nedovoljno je spreman bio ponajbolji igrač Šiprak.

Već sutra križevački će košarkaši ponovno na parket. U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva A-2 HKL-sjever žapci sutra u 18 sati dočekuju KK Petar Zrinski iz Vrbovca. Križevčani trenutačno drže četvrtu poziciju sa šest pobjeda i četiri poraza, odnosno 16 bodova, koliko imaju i Vrbovčani.

- Ljestvica pokazuje kako smo momčadi podjednake kvalitete, gosti su vrlo ozbiljan protivnik, ali mi ćemo kao i uvijek ići na pobjedu - zaključio je Zirdum i dodao kako s obzirom na to da su tek prvu godinu u drugoligaškom društvu, moraju biti zadovoljni plasmanom, ali da to nisu ako se uzme u obzir koliko je uloženo u momčad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije