Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 204
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SCENARIJ

Povijesni rasplet Hrvatskoj donosi osminu finala Eura. Vatrenima bi ključno moglo biti jedno pravilo

Leipzig: Hrvatska vodi 1:0  na  susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/18
25.06.2024.
u 07:33

Naša nogometna reprezentacija nema previše šansi za prolazak u nokat rundu, ali nade još postoje...

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 1-1 (0-0) protiv Italije u Leipzigu, u posljednjem trećem kolu skupine B EURA, a taj rezultat vjerojatno neće biti dovoljan za osminu finala. U drugom susretu trećeg kola ove skupine Španjolska je pobijedila Albaniju 1-0. Španjolska je prva u skupini, a Italija druga, čime je osigurala ogled osmine finala protiv Švicarske, u subotu od 18 sati. Potajno smo se nadali kako Španjolci neće dobiti Albance, ali furija je rutinski riješila utakmicu i osvojila prvo mjesto u skupini. 

GALERIJA Razočaranje, tuga i utješni zagrljaji

Leipzig: Hrvatska vodi 1:0  na  susretu Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/15

Hrvatska je treća s dva boda i mora čekati rasplet po skupinama do kraja, ali u ovom trenutku su šanse da se nađe među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije vrlo male. Hrvatskoj za plasman u osminu finala trebaju pobjede Engleske protiv Slovenije od najmanje tri razlike, potom Danske protiv Srbije, Turske protiv Češke i Portugala protiv Gruzije.

Hrvatskoj odgovara 3:0 pobjeda Engleske, no u slučaju da Slovenci zabiju gol, možda ni četiri pogotka Engleza neće biti dovoljna jer će u slučaju tog rezultata (4:1 za Englesku) Hrvatska i Slovenija imati istu gol-razliku (3:6). U takvom bi raspletu o boljoj poziciji na tablici trećeplasiranih odlučivao broj dobivenih žutih kartona, a Slovenci trenutačno imaju tri žuta kartona manje od naše reprezentacije. 

VEZANI ČLANCI:

Ukoliko Slovenci dobiju točno tri žuta kartona bit će izjednačeni s vatrenima i po tom mjerilu, prolaznika u nokaut-fazu odlučit će bolji učinak u kvalifikacijama za Euro, a na toj smo ljestvici bolji od Slovenaca za jedno mjesto, zbog bolje gol-razlike. Odgovara nam pobjeda i Srbije nad Danskom od 3:0, no Danci imaju jedan žuti karton manje od Slovenaca. 

Komentara 12

AL
alkemičar
07:59 25.06.2024.

Englezi bi mogli pobijediti sloveniju al cisto sumnjam da ce to biti s tako velikom gol razlikom. Ovakve kalkulacije nemaju nikakvog smisla jer to su puke teorije koje se u stvarnosti nece dogoditi. Kud srece da to bude tako i prodemo dalje. Moramo prihvatiti cinjenice i pomiriti se da je nazalost turnir za nas gotov.

DU
Deleted user
10:44 25.06.2024.

S obzirom kako je Kek posložio Sloveniju i kako ti dečki igraju ne bi me čudio ni remi sa Engleskom.Ako ih Englezi i pobijede biti će to 1:0 ili tako...Ostala tri rezultata bi nam mogla ići na ruku realno.Danci su nešto bolji od Srbije ,a sve osim pobijede Portugala protiv Gruzije bilo bi čudo.Turska je nešto bolja od Čeha ali i tu može biti iznenađenja.Sve u svu 99% Auf wiedresehen.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:17 25.06.2024.

Ako idući put (2028.) prođemo grupu,onda idemo u osminu finala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije