KOŠARKA

Rađa i Sesar pokrenuli lavinu

14.01.2003.
u 00:00

SPLIT - U trofejnom salonu predsjednik Splita CO-a Branko Roglić i sportski direktor Ratomir Tvrdić predstavili su novinarima žuta pojačanja Dina Rađu i Josipa Sesara. Dva neočekivana novogodišnja zlatna dara od strane čelnika kluba pristašama žutih i ljubiteljima košarke gotovo su preko noći razbucala i povećala zanimanje za praćenje dječjeg vrtića i njihov povratak u sam vrh hrvatske košarke.

- Dolazak na Gripe Dina Rađe i Josipa Sesara prodrmao je košarkaški Split. Lavina je pokrenuta, citirat ću riječi Rađe nakon što je donio odluku da se poslije 13 godina vrati u matični klub. Već razmišljamo o još jednom pojačanju, čime bi smo ozbijlno konkurirali za naslov prvaka Hrvatske - vrlo raspoložen bio je predsjednik Roglić.

Iznio je pritom osobnu želju da klub potpuno preuzmu klupske košarkaške legende i pri tome je apostrofirao Dina Rađu nadajući se da će to uskoro i biti i da će time njegova misija na čelnoj dužnosti biti završena.

S prvim čovjekom kluba složio se i Ratomir Tvrdić.

- Dino i Josip vratit će ljubitelje košarke. Igrom i učinkom pridonijet će višim dometima naše nadarene momčadi - reći će Tvrdić.

- Dugo sam se lomio, igrati ili stati s košarkom. Gledajući utakmice, osjetio sam u duši i srcu da nekako sve ide u ponor bez povratka, da moram i mogu pomoći, kako se naši mladi talenti ne bi izgubili. Stavio sam na kocku svoje ime i karijeru, čega sam potpuno svjestan. Mogao sam birati i donijeti neku drugu odluku. Moramo puno raditi. Osobno, moram proći kondicijske i sve druge pripreme, što će potrajati mjesec dana. Osobno ću donijeti odluku o igranju kada procijenim da sam potpuno spreman, a to bi moglo biti početkom veljače - rekao je Rađa.

- Kad me Dino nazvao, trebalo mi je samo pet minuta da se odlučim za žutu majicu. Za mene će to biti veliki izazov. Vjerujem da uz Dina i moju malenkost te zajedno s nadarenim mladićima možemo poboljšati igru momčadi - uvjeren je Josip Sesar, kazavši da neće u nedjelju biti u sastavu koji će igrati protiv Zagreba u Zagrebu. Ali, nakon te utakmice Sesar će biti na raspolaganju treneru Mladenu Starčeviću.

F. Jelinčić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije