KOŠARKA

Rađa i Sesar u Splitu!

09.01.2003.
u 00:00

Dino Rađa je nakon podneva, nakon što je potpisao za Split, okrenuo broj telefona Josipa Sesara i pitao samo jedno: Jesi li spreman da idemo po naslov?

ZAGREB - Posljednji dan prijelaznog roka donio je veliki preokret u hrvatskoj košarci. Epilog svega, premda je to u ovom trenutku još teško prognozirati, moglo bi biti i smjenjivanje na tronu hrvatske košarke. U sezoni kad je Cibona više nego ranjiva, Dino Rađa pokrenuo je lavinu. Posljednji dan prijelaznog roka, u srijedu ujutro, Dino Rađa potpisao je pristupnicu za Split, do kraja sezone. No, uz jedan uvjet.

- Stisnuo nas je rok, morali smo brzo reagirati, ali si ostaviti i dovoljno vremena da se posložimo do početka hrvatskog prvenstva. I nisam pristao na to da dođem, pa što bude. Ovoj momčadi trebaju pojačanja i bez toga nije bilo moguće razgovarati, to je bio uvjet - rekao je Rađa, koji se nakon 12 sezona igrački vraća u svoj matični klub.

Špekukacije su odmah počele. Iako je u utorak praktički sve dogovorio s grčkim Arisom, Josip Sesar u srijedu se nije pojavio u zrakoplovu koji ga je trebao odvesti do Soluna. Tada je još bila aktualna mogućnost prelaska u Zagreb, čak je sve bilo dogovoreno za srijedu ujutro, trebali su doći i novinari, no Sesar se nije pojavio u Trnskom. U međuvremenu, stigao je poziv iz Italije, gdje je Dino bio u srijedu.

- Pitao me samo jedno: Jesi li spreman da idemo po naslov?

Sesar je prekrižio Zagreb i počeo razmišljati o Splitu. Stigao je i poziv iz Španjolske od Rate Tvrdića, Splitova direktora.

No, Dino Rađa nije želio potvrditi da je riječ o Sesaru. Na spomen njegova imena samo je kratko prozborio...

- Ne bi bilo loše...

Ciljevi su za sada prilično nisko postavljeni, no Rađa je napravio odmak.

- Minimalno je da budemo među tri, da sljedeće sezone igramo u Goodyear ligi. Sve drugo ovisi o momčadi. Ja ne mogu sam. Kakav sam fizički? Dobro, nisam baš za baciti.

Isto je potvrdio i Splitov trener Miki Starčević.

- Trenirali smo zajedno, Dino je u dobroj kondiciji. Velika je stvar za Split što je Dino nakon briljantne karijere odlučio ponovo doći ovdje i pomoći nam. To govori dovoljno o njemu kao čovjeku. Kad bi došao i Sesar, bilo bi odlično vratiti ga u košarkaški život, ponovo u reprezentaciju - kazao je Miki Starčević.

Iako do zaključenja ovog izdanja Josip Sesar još nije s potpisao ugovor sa Splitom, sve je upućivalo na to da je to praktički gotova stvar. Rok je istekao u ponoć, u noći na četvrtak...

S Dinom Rađom i Josipom Sesarom, uz Roka Ukića u Splitu, hrvatsko prvenstvo dobit će novu dimenziju. Je li se Cibona ipak preračunala, pokazat će mjeseci koji slijede. Da podsjetimo, Rađa i Sesar nisu otišli iz Cibone sretni i bez repova...

T. Puljić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije